Esad yeniden aday olacak mı?

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Haziran ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

cumhuriyet.com.tr

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, AFP'ye özel röportaj verdi. Esad, Haziran ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek "Eğer halk da bunu istiyorsa, aday olmamam için bir neden görmüyorum... Kısacası, adaylık ihtimalim yüksek" dedi.

"Terörist gruba karşı savaşıyoruz"

Esad; silahlı muhaliflerin Irak ve Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı verdiği mücadeleye rağmen, cihatçılarla isyancılar arasında fark görmediğini belirterek, "Biz, Batı medyasında yapıştırılan yaftalara bakmaksızın, farklı fraksiyonlardan oluşan tek bir terörist gruba karşı savaşıyoruz" dedi. Suriye lideri, Cenevre-2 görüşmelerinin de buna odaklanması gerektiğini ifade etti.

"Fotoğraf çektirmek içinsınıra geliyorlar"

Suriye dışındaki Suriyeli muhalif liderle de dalga geçen Esad, "Geçen yıl Suriye'nin yüzde 70'ini kontrol altına aldıklarını iddia ettiler. Ama Kontrol ettiklerini öne sürdükleri bölgelere gelmeye bile cesaret edemediler" diye konuştu.

Esad, "Fotoğraf çektirmek için yarım saatliğine sınıra geliyorlar, sonra da kaçıyorlar. Hükümette nasıl bakanlık yapabilirler? Bu öneriler tamamen gerçek dışı. Ama espri olarak güzel" dedi.