Erdoğan'ın Başdanışmanı Akdoğan o tekmeyi savundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yasin Akdoğan, Başmüşavir Yusuf Erkel'in Soma'da acılı bir vatandaşa attığı tekmeyi savundu.

cumhuriyet.com.tr

Yalnızca Türkiye değil tüm dünyada büyük yankı uyandıran olay için, "Tek bir fotoğraf karesiyle olayın tamamını anlamak mümkün değildir" diyen Akdoğan, Star gazetesinde yayımlanan köşe yazısında, "Olayı tahrik eden, provokasyon çıkarmaya çalışan, milletin tepkiselliğini kullanmak isteyen çevreler ise çok marjinaldir ve açıkçası ortamın nezaketini hiçe sayan bir sorumsuzluk içindedir" ifadelerini kullandı.

MEDYAYI SUÇLADI

Medyayı da 'olayı ve yaşananları objektif şekilde aktarmak yerine tek tek bazı fotoğraf kareleri üzerinden hükümete yönelik büyük bir kalkışma olduğu izlenimi uyandırmak'la suçlarken, 'örgüt' iddiasında bulundu, "Acılı aileleri dinlemek için halkın içine karışan Başbakan Erdoğan’a bazı örgüt mensuplarının tahrikiyle gerçekleşen münferit tepkiler Başbakanlık ekibine yönelik fiili saldırıya dönüşmüştür. Araçları tekmeleyen ve ekibi linç etmek isteyenlere karşı Yusuf Yerkel’in kendini savunması çok farklı şekilde yansıtılmıştır. Tek bir fotoğraf karesiyle olayın tamamını anlamak mümkün değildir" ifadelerini kullandı.