Erdoğan'dan 'F Klavye' emri (17.02.2014)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 3 çocuk, kürtaj, kızlı erkekli evler, alkol kullanımı ve ayran gibi kişisel her konuda yurttaşlara tavsiyelerde bulundu. Erdoğan her kullanıcının F klavye kullanması gerektiğini söyledi.

cumhuriyet.com.tr

Başbakan Erdoğan, Ankara'da tablet dağıtım töreninde konuştu.

Daha önce insanların özel hayatıyla ilgili birçok konuda yaptığı yorumlara bir yenisini ekleyen Erdoğan, bu kez de bilgisayar kullanımı konusunda birçok tavsiye ve uyarıda bulundu.



Erdoğan yaptığı konuşmada;

"100 bin tablet bilgisayarı daha dağıtırken şu uyarıyı da yapmak istiyorum. Siz bilgisayarın esiri olmayın, bilgisayar sizin esiriniz olsun. Bilgisayar eğitiminiz için kullanılan bir araç olarak kalsın. Kimi bilgisayar nedeniyle dolandırılıyor. Kimileri bilgisayar üzerinden sanal saldırıya uğruyor. Bunun için çok dikkatli olmanızı istiyorum. Bu tabletler sizleri kitap okumaktan kağıttan ve kalemden asla uzak tutmasın. Bilgisayar sizi hayattan koparmasın. Sokakları parkları oyun alanlarını boş bırakmayın. Parkların size verdiği sağlığı bilgisayar hiçbir zaman size vermeyecektir. Bizler de bir yandan interneti bit yandan teknolojiyi bu kadar yaygınlaştırırken birtakım tedbirleri de alıyoruz. Kimsenin özgürlüğünü de sınırlandırmıyoruz. Tam tersine biz geldiğimizde 20 bin internet kullanıcısı varken şimdi 34 milyon internet kullanıcısı var. Tam tersine biz çocuklarımızı gençlerimizi art niyetli dolandırıcılardan, şantajcılardan koruyoruz. Biz neslimizi korumak için her türlü adımları atacağız. Teknolojinin kölesi olan değil, teknolojiye yöne veren gençlere Türkiye’yi emanet edeceğiz."

F KLAVYE DEDİ

'Güzel Türkçemize en uygun klavye F klavyedir. Biz klavyemizi F klavye olarak ayarlıyoruz. Özellikle bilgisayar üreticilerinin bu hassasiyeti gözetmelerini istiyorum. Güzel Türkçemizin bozulmaması için hassasiyet bekliyorum. Kıraathaneler ortadan kaldı. Şimdi kafeler var. O kafelerde ne olduğu da ortada. Bunun Türkçesi yok mu?'