'Erdoğan'a uygun bir ülke buldum...'

Denizli'de konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a gitmesi için uygun bir ülke bulduğunu söyledi.

cumhuriyet.com.tr

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Denizli'de düzenlenen mitinginde vatandaşlara seslendi. Konuşması sık sık "Hırsız Tayyip" sloganlarıyla kesilen Kılıçdaroğlu, yolsuzluk ve rüşvet skandalı üzerinden AKP ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi.

Erdoğan'ın CHP iktidarında Türkiye'yi terk edeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ona uygun bir ülke buldum. El Beşir'in ülkesi Sudan... Gencecik binlerce çocuğu öldürdü. İkisi sohbet etsinler" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:Gün birlik günüdür. Gün bayrağımıza sahip çıkma günüdür. Bir yurttaşı ikna edin. Ayrışmayalım, Türkiye'yi kirlilikten arındıralım. Amerika'dan Japonya'ya kadar Twitter yasağı konusunda Türkiye suçlanıyor. Çalanları al aşağı etmek için, kul hakkı yiyenleri al aşağı etmek için.

Bizim inancımız 'Ben her cuma, Google'dan bir ayet sallıyorum..." Bu bizim inancımızda yok. AKP'ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum; elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın. Harama ortak olmayın. Haramdan yana olmayın. Sevgiden yana olun. Ben bunu istiyorum. Sizi güzel bir