Erdoğan yüklendi, Arınç zeytin dalı uzattı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç dün aynı saatlerde iki farklı açıklama yaptı. Erdoğan, Ankara'da Gülen cemaatine ağır sözlerle yüklenirken, Londra'da konuşan Arınç, cemaatin bir oyunun bile kendileri için önemli olduğunu belirterek, kavganın kısa zaman içinde son bulacağını söyleyerek, Fethullah Gülen cemaatine zeytin dalı uzattı.

cumhuriyet.com.tr

Dershanelerin kapatılması tartışması ile doruk noktasına ulaşan ve yolsuzluk operasyonları ile adeta patlak veren AKP-cemaat kavgası sürerken dün aynı saatlerde iki farklı açıklama geldi. Ankara'da konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gülen cemaatine ağır sözlerle yüklendi. "Bürokrasi içinde yuvalanan çete mensupları bu kayıt ve şantaj operasyonları içinde yer almışlar. Biz kirli tezgahı, ihanet çarkını bozduğumuz için bize saldırıyorlar. İnanın 28 Şubat’ta bile bu kadar ahlaksız olmamışlardı. Biz bu paralel örgütü 12 Eylül’de darbeci paşalara yaptığı yalakalıktan, 28 Şubat'ta sırtımıza sapladığı hançerden biliyoruz" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Bu kadar büyük bir düşkünlüğün bir ihanetin içinde olmamışlardı. Aldanmışız. Gerçekten safmışız" diye konuştu.

ARINÇ LONDRA'DAN 'BARIŞALIM' MESAJI GÖNDERDİ

Erdoğan bu sözlerle cemaate yüklenirken hemen hemen aynı saaterde Londra'da bulunan ve Chatham House'da bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AKP ve cemaat arasındaki kavganın son bulacağı açıklamasını yaptı. "Ben şahsen inanıyorum ki bu tartışmalar kısa zamanda son bulacaktır. Çünkü o hareketin genelde bu tür olayları tasvip etmediğine inanıyorum" diye konuşan Arınç, Erdoğan'ın aksine Gülen cemaatine 'barış' mesajları gönderdi. Arınç, "Şu andaki karşılıklı atışmalar, söz düelloları bir tarafa, temelde Türkiye sevdalılarının bir noktada tekrar buluşması beklenebilir" ifadelerini kullandı.

"CEMAAT İLE AKP BİRLİKTE..."

Cemaat ile aralarında siyasi bir birlikteliklerinin olduğunu söyleyen Arınç, cemaatin AKP'yi desteklediğini belirtti. Türkiye'nin 'demokratikleşmesi'nde birlikte hareket ettiklerini ifade eden Arınç, kavganın seçimlere giderken AKP'ye zarar verebileceğini de vermeyebileceğini de söyledi.