Erdoğan yargıyı da tehdit etti

Başbakan Erdoğan gündeme ilişkin olarak yine çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda ikinci dalganın başındaki savcıyı hedef alan Erdoğan, "O adaletin yüz karası" dedi ve ekledi: Biz hem yasama hem yürütmeyiz."

cumhuriyet.com.tr

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'da açıklamalarda bulunuyor. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ikinci dalgasının savcısı Muammer Akkaş'a çok sert sözlerle yüklenen Erdoğan, "O savcı adaletin yüz karasıdır" dedi. HSYK'ya da yüklenen Erdoğan,  "HSYK suç işledi. Danıştay'da dava sürerken açıklama yapıyorlar... Şimdi soruyorum; HSYK'yı kim yargılayacak? Öyle bir yetkim olsa hemen yargılarım" dedi. Erdoğan'ın "Biz hem yasama hem yürütmeyiz. Egemenlik kayıtsız şartsız yargının değildir. Yargı böyle diyorsa bunu da bilelim" sözleri ise konuşmasına damga vurdu.

AÇIKLAMALARDAN SATIRBAŞLARI...

- Bir ülkenin borçlanmada kullandığı faiz oranları yüksek ise o ülke kaybediyor demektir. 2002 yılında Türkiye bütçesinin yüzde 45'ini faiz ödemesine ayırıyordu, şu anda bütçesinin yüzde 13'ünü buna ayırıyor. Eğer faizler 2002'deki seviyesinde kalsaydı Türkiye, 642 milyar lira kaybedecekti. İşte bu tasarruf ettiğimiz parayla yollar inşa ettik. Biz 10 yıla 17 bin kilometre bölünmüş yol sığdırdık. Konutlar, barajlar inşa ettik.

- Türkiye bunları kazanırken birileri de kaybetmiş oldu.

 

- Açık açık konuşacağım! Türkiye, 30 yıldır terörle mücadele ediyor. Her gün terörü nasıl bitiririz diye münakaşalar yaptık. Ama terör biz çözüm sürecini hayata geçirene kadar bitmedi. Ağır faturalar ödetmeye devam etti. Biz partiyi kurarken terör konusunda teşhisimizi koymuştuk. Ekonomik, sosyolojik, diplomatik boyutu var... Bütün bunları anlatmıştık. Terör varsa silah satabiliyorlar, terör yoksa o kadar fazla silah satamazlar.

- Dün gece Libyalı bir dostumla uzunla dertleştik. Şu anda Libya'da 22 milyon silah var dedi... Halkta olan silah, orduyu konuşmuyorum. Bu ne demektir? Libya her an çok ciddi bir tehdit altında... Orada fitilin ateşlenmesinde Libya şuanda demokratikleşmeye geçiyoruz diye düşündükleri dönemde bir çok şeyi kaybedebilir.

- Terör varsa turist gelmez. Terör varsa faiz yüksek kalıyor. Meselenin sosyal boyutlarını çözseniz bir de bu bataklıktan beslenenler boyutunu çözmeniz gerekiyor. İşte Türkiye böyle bir yol ayrımına gelmiştir. Ya eski Türkiye devam edecek, birileri kazanacak ya da yeni Türkiye kurulacak, Türkiye kazanacak ve birileri kaybedecek.

- Bu ülkede her nesil eski Türkiye'yi tecrübe etti. Yüksek faiz, enflasyon demek... Eski Türkiye yolsuzlukla devam etmek anlamına geliyor.

- Yeni Türkiye yoksulluğu azaltmış, özgür, bağımsız bir ülke anlamına geliyor.

- Yolsuzluğa bulaşmış olanlar varsa bu ortaya çıkar. Birileri devletin malını alıyorsa onun hesabını önce biz sorarız. Ancak, olmayan şeyleri olmuş gibi gösterenleri ifşa etmek bizim görevimizdir.

- HSYK suç işledi. Danıştay'da dava sürerken açıklama yapıyorlar... Şimdi soruyorum; HSYK'yı kim yargılayacak? Öyle bir yetkim olsa hemen yargılarım...

- O savcı bizim için adaletin yüz karasıdır.

- Biz hem yasama hem yürütmeyiz. Egemenlik kayıtsız şartsız yargının değildir. Yeni Türkiye'de egemenlik kayıtsız şartsız yargının olamaz! Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.

- Türkiye'de meşruiyetin kaynağı millettir. Millet dışında hiçbir meşruiyet kaynağını kabul etmiyoruz. Eğer milletimiz bize git derse gideriz. Hiç tereddüt yok. Ama millet kal derken birilerinin git demesini hiç takmayız. Bu süreçten millet olarak, ülke olarak çok daha güçlenmiş olarak kalkacağız.

VİDEO-KUVVETLER AYRILIĞI ÖNÜMÜZE ENGEL OLARAK DİKİLİYOR