Erdoğan, Arınç için ilk kez konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuştuğu grup toplantısına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç katılmadı. Erdoğan, konuşmasında 'meselelerimiz kendi aramızda konuşacağız. Pusuda bekleyenler asla fırsat tanımayacağız' dedi.

cumhuriyet.com.tr

Başbakan Erdoğan, AKP grubunda yaptığı konuşmayı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç dinlemedi. Cumhurbaşkanlığı Köşk'ünde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e verilen devlet nişanı törenine katılan Erdoğan, tören sonrası Meclis'e geldi. Aynı törende bulunun Bülent Arınç ise AKP grubuna katılmadı.

Erdoğan'ın grup toplantısının sonunda Arınç ile arasındaki gerginlikle ilgili şunları söyledi: 'Dava arkadaşlığının gereği olarak biz meseleleri aramızda konuşur, çözüme kavuştururuz. Biz hep böyle yaptık ve bundan sonra da meselelerimiz kendi aramızda konuşacağız. Pusuda bekleyenler asla fırsat tanımayacağız.'

 

ARINÇ'IN SİTEMİ

Başbakan Erdoğan bu sözleri dile getirirken Arınç'ın toplantıya katılmadığı görüldü. Geçtiğimiz hafta TRT Türk yayınına katılan Başbakan Yardımcısı Arınç, "öğrenci evleri" tartışması konusunda önemli açıklamalarda bulunmuştu.
Başbakan'a yönelik sitem dolu sözler sarf eden Arınç, "Ben sadece bakan değilim, çok şeyi temsil ediyorum. Benim yıpranmamam, hiçe sayılmamam lazım. Başbakan'la aramızdaki çelişkinin sebebi ben değilim. Başbakanımıza dost, kardeş olarak seslenmek isterim; ikimizin sözleri arasındaki çelişkiyi düzeltmesi kendisinden beklenir. Başbakan'ın görevi, Hükümet Sözcüsü'nü açmaza düşürmemektir. Ben itibarımın, kişiliğimin yıpratılmasını istemem. Birilerinin kum torbası haline getirilmek istemem" diye konuşmuştu.

ERDOĞAN GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU