Emrah Serbes'e beraat

Yazar Emrah Serbes, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya hakaret ettiği iddiasıyla açılan davadan beraat etti.

cumhuriyet.com.tr

Yazar Emrah Serbes hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya hakaret ettiği iddiasıyla 10 ay 5 günden 12 yıla kadar hapis istemiyle açılan dava karara bağlandı. Radikal'in haberine göre, İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ettiği" iddiasıyla suçlanan Serbes, beraat etti.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı'nda, İstanbul Valiliği'nin Taksim'in kutlamaların dışında tutulması kararını televizyonda eleştiren Serbes, aynı günün akşamında konuk olarak katıldığı bir programda Başbakan Erdoğan ile ilgili olarak, “Recop Tazyik Gazdoğan” nitelemesini kullanmıştı.

Serbes savunmasında, 1 Mayıs olaylarının değerlendirdiği ve üzerine tazyikli su sıkıldığı için olaylarda Başbakan'ın da payının olduğunu düşünerek ironi yapıp 'Recop Tazyik Gazdoğan' nitelemesini kullandığını, Başbakan'a hakaret kastıyla hareket etmediğini" beyan etmişti.