Emniyet'te İHH depremi!

Terörler Mücadele Polisleri bu sabah saatlerinde terör örgütü El Kaide'ye 6 ilde operasyon düzenledi. Van'dan Gaziantep'e kadar takip edilen ve örgüt sorumlusu olduğu iddia edilen bir kişinin gözaltına alınmasından sonra İHH'nın Kilis'teki börüsu ve deposuna baskın düzenlendi. Operasyonu ardından Kilis Terörle Mücadele Şube Müdürü Devlet Çıngı ve Van Terörle Mücadele Şube Müdürü Serdar Bayraktutan'ın görevden alındığı bildirildi

DHA

VAN Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Van merkezli Adana, Gaziantep, İstanbul, Kilis ve Kayseri'de El Kaide örgütüne yönelik kapsamlı operasyon yapıldı. Operasyonlarda Van'da 1 kişinin gözaltına alınırken., aralarında El Kaide'nin önde gelen iki isminin de bulunduğu bazı kişilerin gözaltına alındığı öne sürüldü.  Gaziantep'te üst düzey yönetici olduğu öne sürülen bir kişi gözaltına alındıktan hemen sonra ise İHH'nın Kilis'teki bürosu ve deposuna baskın düzenlendi.

Yapılan teknik ve fiziki takiplerin değerlendirilmesi üzerine Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile bu sabah saatlerinde Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile İstihbarat Şube ekipleri harekete geçti. Van'dan takip edilerek Gaziantep'e giden ve örgüt sorumlusu olduğu öne sürülen 1 kişinin gözaltına alınmasından sonra Kilis'te İnsani Yardım Vakfı (İHH) deposunda arama yapıldığı belirtildi. Van ve Kilis'in yanı sıra İstanbul, Adana, Gaziantep ve Kayseri'de operasyon yapıldığı kaydedildi. El Kaide'nin önde gelen 2 isminin gözaltında olduğu, 3'ünün ise Suriye'ye kaçtığı iddia edildi. Ancak, bu iddialar henüz doğrulatılamadı.

İHH'YE TERÖRLE MÜCADELE POLİSLERİ BASKIN DÜZENLEDİ

Sabah erken saatlerinde aralarında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polislerin de bulunduğu çok sayıda resmi ve sivil polisler, Beşevler Mahallesi'ndeki İHH deposuna giderek arama başlattı.

POLİSLER GÖREVDEN ALINDI

Kilis'te Terörle Mücadele Şube Müdürü Devlet Çıngı, görevinden alınarak Çocuk Şube Müdürlüğü'ne atandı. Çıngı'nın yerine atanacak kişinin henüz belirlenmediği öğrenildi. Çıngı'nın görevden alınmasının ardından, Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Serdar Bayraktutan da görevden alındı. Bayraktutan'ın yerine Tanık Koruma Şube Müdürü Turgut Tatar getirildi.

İHH YÖNETİCİSİ GÖZALTINDA

Bu arada, El Kaide operasyonu kapsamında Kayseri'de İHH İnsani Yardım Derneği yöneticilerinden Recep Çamdallı gözaltına alınırken, Ömer Faruk Sebzeci'nin umrede olduğu belirtildi.

İHH'DAN BASIN AÇIKLAMASI

Operasyonun ardından İHH Genel Sekreteri Yaşar Kutluay, bir basın açıklaması yaptı. "İHH şu ana kadar 200 trilyonluk yardım yapmıştır. Çocuklara, bebeklere, soğuktan donmuş insanlara gitmektedir" diye konuşan Kutluay, "Bu operasyonla yapılmak istenen Suriye halkına ve yardım gönderen kuruluşlarına veya maalesef Türkiye’deki en büyük yardım kuruluşu İHH bunu bildikleri için, yardımı kesmek için yapılan algı operasyonlarından biridir" ifadelerini kullandı.