Eliaçık'tan Tayyip Erdoğan'a "İnlerine kadar gireceğiz" cevabı

Gezi Eylemlerinde "Dış mihrakların maşası" ithamlarına maruz kalan ilahiyatçı yazar İhsan Eliaçık Başbakan Erdoğan'ın Ordu'da yaptığı konuşmada "İnlerine kadar gireceğiz" sözlerine cevap verdi.

cumhuriyet.com.tr

Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu kapsamında üç bakan oğlu için yapılan soruşturmadı. Erdoğan Bayraktar'ın oğlu haricinde iki bakanın oğlu tutuklandı. Başbakan Erdoğan bugün Ordu'da yaptığı 4 konuşmada da cemaate yüklendi. Erdoğan yolsuzluk iddialarına hemen hemen hiç değinmezken operasyonları yapanlara da tehditler yağdırdı. Erdoğan'ın “Devlette paralel yapı olmaz.İninize gireceğiz,tasfiye edeceğiz” ifadelerine ise İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık'tan cevap geldi.

İŞTE ELİAÇIK'IN YAZDIĞI O TWEETLER

Eğer bugün yolsuzluğa/hırsızlığa karşı çıkmazsınız,yarın insan içine çıkamayacaksınız. Bunlar bizi utanç içinde bırakacak,daha neler var.

En büyük erdem kendi yolsuzuna/hırsızına karşı çıkabilmektir.AKP'ye oy veriyorsanız verin ama hırsızları savunmayın, bahane aramayın.

Bu kubur farelerinin inlerine girilmeli,didik edilmeli,yolsuzluk çeteleri hallaç pamuğu gibi savrulmalı. "Allah","mihrak" demelerini geç!

Görün artık:Muktedire karşı çıkan herkes operasyonun parçasıdır.Operasyonu kendisi yapıyor, dış mihrak deyip malı götürüyorlar.

Sokaktaki dindarı yolsuzluklara karşı ilgisiz bırakmanın yegane yolu, dış mihrak, uluslarası komplo söylemidir.Buna inanan sesini kesiyor.

FETHULLAH GÜLEN'İN TAVRINA HAK VERDİ

FethullahGülen'in yolsuzluk karşısında feveranı.Yetim hakkı yiyenlere lanet peygamber sünnetidir.Celadeti yerinde.

İktidarın yolsuzluklarına karşı tüm kesimler birleşmeli.Verdiğimiz 387 çeşit vergi babalarının kasası değildir.