'Eğer açıklarsak yer yerinden oynar'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan üç günlük Trakya gezisinin ikinci gününde Tekirdağ'da toplu açılış törenine katılarak halka seslendi. Erdoğan'ın gündeminde Taraf'ın yayımladığı MGK belgeleri vardı.

cumhuriyet.com.tr

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun geçtiğimiz hafta “Gülen'i Bitirme Kararı 2004'te MGK'da Alındı" haberiyle ilgili ilk kez konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Çevre deyince yeşil deyince ağaç deyince öne çıkan bu istismarcılar bu kirlilik karşısında sustular. Ergene Çayı’nı neden gelip görmediler. Hani bunlar çevreciydi. Nerde bunların çevreciliği. Laf ola beri gele. Polise taş atmak konusunda maşallah çok becerililer. Ama işe gelince orada yoklar.

"Biz fişleme derdi içerisinde olan bir hükümet değiliz. Eğer bazı şeyleri açıklarsak yer yerinden oynar. Biz suç duyurusunda bulunduk. Bakın buradan açık söylüyorum; şuan fişleme kampanyası yapan isimleri içeride ve dışarıdakileri açıklarsak yer yerinden oynar. Neymiş? Basın özgürlüğüymüş. Böyle basın özgürlüğü olur mu? Üzerinde gizlilik damgası bulunan belgeyi yayınlıyorsun. Basın bizim dönemimizde özgür oldu. Ancak devletin de, ailelerin de mahremi vardır. Buna dokunduğunuz anda yargı gereğini yapar. Eğer yargı görevini yapmıyorsa onlar da suç işliyor demektir.

Bir grup gazeteci, köşe yazarı üzerinde gizlilik belgesi olan MGK bilgilerinin sızdırıldığı ortaya çıktı. Hükümeti fişlemekle suçlayanlara sesleniyorum. Acaba bu gizlilik bilgilerini bu yandaşlarınıza kimler sızdırdı? Bunları ortaya koyun. Devletin gizli belgelerini teşhir etmeye kimsenin hakkı yoktur. Suç duyurusu yapıldı. Bakıyorum da bazı medya grupları biraraya gelmeye başladı. Bunlar daha güne kadar bir araya gelemezdi. Bunun adı düpedüz vatana ihanettir" dedi.

BARANSU'DAN ERDOĞAN'A 'VATAN HAİNİ' YANITI

BARANSU: EVİMDE GİZLİ KAMERA BULDUM