Doğumdan sonra eski formunuza dönmek mümkün

Doğum sonrası hamilelik kilolarını uğraştığı halde veremeyen kadınların kendilerine olan güvenlerini yenileme konusunda imdada estetik müdahaleler yetişiyor.

cumhuriyet.com.tr

Bebeğinizin sağlıklı gelişimi için hamilelik süresince yediğinize içtiğinize çok dikkat etmiş olsanız bile, kendinizi dinç hissetmediğiniz için yürüyüşten kaçınmış olabilirsiniz. Bir de bunun üzerine ‘süt yapsın’ mantığıyla doğumdan sonra da önüne geçemediğiniz bir iştahınız varsa vücudunuzda istemediğiniz bir deformasyonla karşılaşmış olma ihtimaliniz yüksek. Peki, bebeğiniz sağlıklı doğdu, gelişimi de gayet iyi. Kendinizle ilgilenme ve toparlanma zamanınız gelmedi mi?

Özellikle doğum sonrası hamilelik kilolarını uğraştığı halde veremeyen kadınların kendilerine olan güvenlerini yenileme konusunda imdada yetişen estetik müdahaleleri Hisar Intercontinental Hospital Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Aydın Gözü’den öğrendik…

Meme Küçültme ve Dikleştirme

Kadında fiziki yapının en önemli unsurlarından biri olan memelerde doğum sebebiyle gelişen değişim, kadınlar için bazen rahatsız edici boyuta ulaşabilir. Özellikle doğum sonrası meme küçültme ve meme dikleştirme en sık tercih edilen estetik uygulamalardır. Meme küçültme ve dikleştirme operasyonlarında amaç memenin, meme başı duyusu, süt verme gibi işlevlerini bozmadan simetrik, doğal ve kalıcı bir kozmetik sonuç elde etmektir. İri ve sarkık göğüsler görünüm ve ağırlığa bağlı olarak yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Örneğin; duruş bozukluğuna bağlı sırt ve bel ağrıları, emzirme sorunları, omuzlardaki sutyen askı izleri, spor ve benzeri aktivitelerde kısıtlılık, psikolojik sorunlar sıktır. Hastanın yaşı, genel durumu, memeler ve göğüs duvarının yapısı göz önünde bulundurularak uygun teknik seçilir. Ameliyat genel anestezi altında 3-4 saat sürer. Hafif-orta dereceli iriliklerde meme başı duyusu ve süt verme işlevi korunur. Kozmetik sonuç her durumda yüz güldürücü olsa da meme başı çevresi ve aşağıya dik bir çizgi şeklinde uzanan, bazen de bunu yatay kesen (ters T) izlerin varlığı kaçınılmazdır. Meme dikleştirme operasyonlarda meme dokusu şekillendirilerek, yetmediği durumda ise meme protezinin de kullanıldığı bir ameliyattır. Süresi 2-3 saattir. Küçültme ameliyatındakine benzer izler kalabilir. Meme başı duyusu ve süt verme işlevi genellikle etkilenmez.

Karnınızdaki Yağlardan Kurtulurken Duruşunuz da Düzelsin…

Doğum sonrasında zayıflama, kavitasyon gibi yöntemlerle giderilemeyen şekil bozukluğu olanlar için liposuction ve/veya karın germe ameliyatları iyi bir alternatif olabilir. Genel anestezi altında, doku fazlası alınarak,  gevşemiş karın duvarı sıkılaştırılır; sarkmış ve deforme olmuş göbek deliği orijinal yerine taşınır. Ameliyat süresi 2-3 saattir. Hasta 1 ay süresinde karın korsesi kullanır. Karın ön duvarında yapılan şekillendirme nedeniyle hastanın vücut duruş ve dinamiği düzeldiğinden, varsa, sırt ve bel ağrıları azalabilir. Bu nedenle karın germe ameliyatı estetik açıdan olduğu kadar işlevsel olarak da yararlıdır.

Yağ dokusunun şekillendirilmesi (Liposuction)

Liposuction, liposculpture, liposhaping gibi isimlerle anılan bu teknik ile yağ dokusundaki fazlalıklar alınır, eksiklikler yerine konur. Gözkapaklarından ayak bileğine kadar birçok yerde kullanılır. Güvenli ve hızlı sonuç veren bir yöntemdir. İnce giriş deliklerinden çeşitli iğne ve kanüllerle yapılan kapalı bir ameliyattır. Diğer ameliyatlarla birlikte de uygulanabilir. Uygun hastada tek seansta birçok bozukluk giderilebilir. Ameliyat süresi bölgeye göre değişkenlik gösterse de 2-3 saati bulabilir. Zayıflama ameliyatı değildir. Zayıflama ile kaybolmayan yapısal bozukluklarda daha etkilidir. Vücuttan alınan yağ tekrar geri gelmez, ancak hasta kilo alırsa bırakmış olduğumuz yağ dokusu bir miktar kalınlaşır. 1-1,5 ay korse kullanımı gerekebilir.

Kalça estetiği

Güzelliğin vazgeçilmez bileşeni olan bu bölge, estetik cerrahi uygulamalarının yaygınlaşması ile giderek artan bir ilgi odağıdır. Diri, gergin ve dik kalçalara sahip olmak için yağ şekillendirme tekniklerinin yanı sıra protezler de kullanılır. Hastanın kendi dokusu yeterliyse yağ şekillendirme teknikleri ile iyi sonuçlar alınmaktadır.  Yetmediği durumda ise protezler kullanılır. Bu bölge için üretilen protezler ve yerleştirme teknikleri konusunda son yıllarda önemli ilerlemeler olmakta ve daha iyi sonuçlar alınmaktadır.