Dinleme listesindeki Almanın sırrı

Başsavcılığın açıkladığı 2 bin 280 kişilik dinleme listesinde, Alman Heinrich Böll Vakfı'nın Türkiye temsilcisinin telefonu da bulunuyor.

cumhuriyet.com.tr

Star ve Yeni Şafak gazetelerinin gündeme taşıdığı binlerce kişilik dinleme iddialarının ardından Başasvcılık açıklama yapmış ve 2 2280 kişinin dinlendiğini duyurmuştu.

Dinleme listesine ilişkin çarpıcı bir ayrıntı ortaay çıktı. Başsavcılığın açıkladığı 2 bin 280 kişilik dinleme listesinde, Alman Heinrich Böll Vakfı'nın Türkiye temsilcisinin telefonu da bulunuyor. Heinrich Böll Vakfı Türkiye temsilcisi Ulrike Dufner, AFP haber ajansına "konuyla ilgili olarak hukuk yoluna başvuracaklarını" belirtti. Dufner dinlenmesiyle ilgili hâkim kararı olup olmadığını bilmediğini ifade etti.

Ulrike Dufner'in cep telefonu numarası da kamuoyuna yansıyan, binlerce kişinin isim ve telefon numaralarının yer aldığı listede bulunuyor.

Heinrich Böll Vakfı, Alman Yeşiller partisine yakınlığıyla biliniyor. Partinin eski eşbaşkanı Claudia Roth, Gezi olayları sırasında Taksim Meydanı'na gitmiş ve polisin göstericilere müdahalesini sert sözlerle eleştirmişti.

Deutsche Welle Türkçe