Dinçer 8 ayda neleri değiştirdi?

16 milyon öğrenci ve ailelerini ilgilendiren kararlara imza atan Dinçer döneminde pek çok tartışmalı kararın yaşama geçirilmesi, önümüzdeki yıllarda MEB'de köklü değişikliklerin yapılacağının sinyalini veriyor.

cumhuriyet.com.tr

12 Haziran Genel Seçimleri’nin ardından Milli Eğitim Bakanı olan Ömer Dinçer bu görevinde 8 ayı doldururken, 2011-2012 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi de bugün sona eriyor. 16 milyon öğrenci ve ailelerini ilgilendiren kararlara imza atan Dinçer döneminde pek çok tartışmalı kararın yaşama geçirilmesi, önümüzdeki yıllarda MEB’de köklü değişikliklerin yapılacağının sinyalini veriyor. İlk yarıyılda eğitim gündeminde tartışılan konular şöyle:

KHK ile Atatürk’e tırpan: Eylül 2011’de yayımlanan kanun hükmünde kararnameyle MEB’in teşkilat yapısı değişti. MEB’in görevleri arasındaki Atatürk ilkeleri ve inkılaplarına bağlı yurttaş yetiştirme görevi çıkarıldı.

İHL’ye yeni isim, yeni statü: MEB’e bağlı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, velilerden gelen talepler üzerine İHL’lere yeni isim verilmesi yönünde çalışma başlattı. İHL’lere yeni isim hazırlığı aynı zamanda bu okulların eğitim sistemi içerisinde yeni statü verilmesiyle genel liselere alternatif olan yapının kuvvetleneceği tartışmalarına neden oldu.

Öğretmenlere ‘başka iş bul’ çağrısı: Dinçer, eğitim fakültelerinden mezun olan herkesin öğretmen olmasının mümkün olmadığını, öğretmenlerin başka sektörlere yönelmesi önerisi yaptı.

Yarıyıla özel umre turu: Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik umre turu düzenlendi.

19 Mayıs’a yasak: MEB genelgesiyle ikinci dönemde hazırlıkları başlayacak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının Ankara dışında stadyumlarda yapılması yasaklandı.