DDoS saldırısı 400 bin dolar zarar veriyor
Yapılan bir araştırmaya göre 4 şirketten 1’I, sadece ve sadece anti-DDoS korumasına sahip olmadıklarından, iş açısından önem arz eden sistemlere giriş haklarını kaybediyor, finansal kayıplar ve itibar kayıpları yaşıyor.
cumhuriyet.com.trŞirketlerin yarısından fazlası (%61) DDoS saldırılarına karşı korumaya yatırım yapmanın gerekli olduğunu, %47’si de anti-DDoS korumasının altyapıları için önemli bir siber güvenlik gereksinimi olduğunu düşünüyor. Telekom ve finans şirketleri için bu oranlar sırasıyla%82 ve %78’e çıkıyor.
Buna ragmen, bu tip bir korumayı şirketlerin &18’I kullanmıyor, %40’ı kısmen uyguluyor. Bu yaygın saldırı çeşidine karşı yalnızca %45’lik bir dilimin bütünüyle korunduğu ortaya çıkıyor. Hiçbir şekilde anti-DDoS koruması kullanmayan şirketlerin çoğu risk grubuna dahil. Risk grubu saldırıya en çok uğrayan şirketlerden oluşuyor. Bu şirketler; medya (%36), sağlık ve eğitim sektörü şirketleri (ikisi için de %31’lik bir oran mevcut).
Anketin bir diğer sonucu ise şu; şirketlerin %17’si iş açısından kritik olan sistemlerin güvenliğini önceliklerinden biri olarak gösterirken, yalnızca %13’ü yakın gelecekte anti-DDoS çözümleri kullanmaya niyetleniyor. Aynı zamanda, neredeyse tüm şirketler için önem arz eden bilgi bankaları, e-mailler, websiteler ve diğer online hizmetler çok basit saldırılar tarafından bile kolayca ele geçirilebilecek durumdalar. Ankete göre tek bir DDoS saldırısının bir şirkete; iş süreçlerinin aksaması, iyileşme maliyetleri, itibarı eski haline getirme, cezalar gibi pek çok olumsuz sonuç sebebiyle 400.000 dolardan fazlaya mal olabileceği belirtiliyor.
Bodrum, Pokemon GO İle Turist Çekiyor!