Davutoğlu mektup gönderdi, adres tartışması başladı

Son günlerde Almanya'da yaşayan Türklerin posta kutularına, Başbakan Ahmet Davutoğlu imzalı mektuplar ulaşmaya başladı. Almanya Türk Federasyon Genel Sekreteri Fatih Oğuz, “AKP ile ne tüzel, ne de özel bir münasebeti olan vatandaşlarımızın özel adreslerine mektupların gönderilmesi ‘Adreslerimiz ve kişisel bilgilerimiz nasıl tespit edildi?’ sorusunu doğurdu” şeklinde açıklama yaptı.

cumhuriyet.com.tr



“Sevgili Kardeşlerim“ şeklinde başlanan ve sonunda Başbakan Davutoğlu imzası bulunan mektupta, Türklerin yurt dışında elli yılı aşkın serüveni ve emekleri hatırlatıyor. Türklerin, başarı ve Türkiye'ye olan katkılarının da vurgulandığı mektupta, Başbakan Davutoğlu'nun Dortmund kentinde yaptığı mitingte verdiği vaatler de sıralanıyor.

MEKTUPTA AKP'YE OY İSTENDİ

Başbakan Davutoğlu ve Ak Parti ambleminin kullanıldığı mektubun son bölümünde ise, “Değerli Kardeşim, bilmenizi isterim ki, güçlü bir devletin vatandaşı ve büyük bir milletin mensubu olarak sizlerin siyasi katılımını önemsiyoruz. 8-25 Ekim 2015 tarihleri arasında başkonsolosluklarımızda ve 8 Ekim ve 1 Kasım 2015 tarihleri arası gümrük kapılarında oy kullanarak vatandaşlık görevini yerine getireceksiniz. Sandığa giderek, yurt dışındaki vatandaşlarıyla birlikte güçlü ve yeni bir Türkiye için evet mührünü Ak Parti'ye vuracağınıza yürekten inanıyorum. Yeni Türkiye, sizlerin duası ve desteği ile yükselecektir. Bir kez daha büyük hikayenizi, kutsal emeğinizi ve soylu duruşunuzu yürekten selamlıyorum. Allah'a emanet olun. Ahmet Davutoğlu Genel Başkan ve Başbakan“ olarak bitiriliyor. Mektubun alt sağ kösesinde de, Ak Parti amblemine yer verildi.



MEKTUPLAR ADRES BİLGİSİ TARTIŞMASINI BAŞLATTI

Merkezi Frankfurt kentinde bulunan Almanya Türk Federasyon Genel Sekreteri Fatih Oğuz söz konusu Davutoğlu imzalı mektupları, “AKP ile ne tüzel, ne de özel bir münasebeti olan vatandaşlarımızın özel adreslerine mektupların gönderilmesi ‘Adreslerimiz ve kişisel bilgilerimiz nasıl tespit edildi?’ sorusunu doğurdu” şeklindeki yazılı açıklamasıyla eleştirdi. Fatih Oğuz mektup eleştirisine, “Büyük bir rahatsızlığa neden olan bu mektup ‘seçim propagandası’ kategorisine konulmamalıdır. Yasaların koruma altına aldığı kişisel bilgilerin ulu orta "ulaşılabilinir" ve "kullanılabilinir" konumda olması; yasaların geçerli sayılmadığı, ciddi bir sorumsuzluğu ve siyasi istismarı ortaya çıkarmaktadır” ifadelerini de ekledi.