"Çubukçu, uygulamalarıyla sınıfta kalmıştır"

Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun, 2009-2010 eğitim yılının ilk yarısındaki uygulamaları ile sınıfta kaldığını söyledi.

cumhuriyet.com.tr

Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, sendikanın Denizli İl Temsilciliği'nde düzenlediği basın toplantısında, 2009-2010 eğitim-öğretim yılının ilk yarısını değerlendirdi.

Okullarda eğitim öğretim yılının ilk yarısının cuma günü sona ereceğini ve öğrencilerin karne alacağını hatırlatan Adıbelli, kendilerinin de Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun ilk yarı performansını değerlendiren bir karne hazırladıklarını söyledi.

Adıbelli, Bakan Çubukçu ve iktidarın uygulamalarıyla iyi not alamadığını belirterek, şunları kaydetti:
''İktidarın ve Milli Eğitim Bakanımızın karnesi, kamuyu yanıltmada (10), eğitimin kalitesi ve niteliği anlamında (5), öğretmenlerin özlük haklarında (3), yurtlar ve barınma sorununda (2). Toplama baktığımızda, Sayın Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, uygulamalarıyla sınıfta kalmıştır. Dileriz ikinci dönem düzeltir, sendikalarla bir araya gelir, velilerle öğrencileri de dinler, karnesi düzelir.''

Bu iktidar döneminde dershanelerde patlama yaşandığını iddia eden Adıbelli, hükümetin dershaneleri azaltma ve öğrencileri dershanelere mecbur bırakmama yönünde verdiği sözünü tutmadığını savundu.

Adıbelli, ''Sınavları kaldıracaklarını, aza indireceklerini söylediler. Ancak OKS yerine SBS'yi getirdiler. 5, 6, 7 ve 8. sınıflardaki öğrenciler dershanelere gider hale gelmiştir. Dershane sayısında yüzde 100 artış olmuştur'' diye konuştu.

En fazla din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni atanmasının bu hükümet döneminde olmasına rağmen, bu derslerin hala boş geçtiğini de öne süren Adıbelli, şöyle devam etti:
''Son 7-8 yılda geldiğimiz noktada öğretmen atamalarında son 7 yıldır en fazla din kültürü öğretmeni atanmış, hiçbiri boşta kalmamış. Fizik öğretmeni 5, felsefe öğretmeni 3 tane atanırken, din kültürü öğretmenin bunlardan daha fazla atanmış. Ancak buna rağmen din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri boş geçmektedir. Boş geçen derslere bazı illerde imamlar girmektedir. Bazı illerde de trafik polisleri, 7. veya 8. sınıflarda ilkyardım ve sağlık dersine girmektedir. Biz bunları tespit ettik. Din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin boş geçmesine rağmen din kültürü öğretmenleri ya okul müdürü, ya şube müdürü, ya da milli eğitim müdürü olmuştur. Hükümet burada tek taraflı davranmaktadır.''