Çin'de çevre kirliliği

Çin'de 135,4 milyon hektarlık ekilebilir araziden yaklaşık 15,13 milyon hektarlık alanının, ağır metal ve diğer sanayi atıkları nedeniyle kirlendiği bildirildi.

AA

Çin Toprak Kaynakları Bakanı Yardımcısı Vang Şıyüen, Çevre Bakanlığının verilerine göre, ülkede yaklaşık 15,13 milyon hektar tarım arazisinin ağır metal ve endüstri atıkları nedeniyle "ciddi ölçüde kirlendiğini" söyledi. Vang, bu sorunun kamuoyunda endişeye neden olduğunun altını çizerek, arazilerin iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Devletin her yıl 10 milyar yüenden fazla (yaklaşık 2,1 milyar TL) bir bütçeyi kirlenen tarım arazilerinin iyileştirilmesi projelerine aktaracağını söyleyen Vang, kirliliğin ekonomik gelişimin lokomotifi görevini gören ülkenin doğusundaki Yangzı nehri deltası, güneydeki Cuhay deltası ve Kuzeydoğu sanayi bölgesi çevresinde yoğunlaştığına dikkati çekti.

Ülkede birçok uzman, kirlenmiş arazilerde tarım ve benzeri faaliyetlerin riskli olduğunu ve bu ürünlerin insanlar tarafından tüketilmemesini öneriyor.