CHP'nin altı dil bilen hafız adayı: Yeşil komünistten korkacaksın

CHP'nin ismail Ağa cemaatinden gelen başörtülü adayı Ummuhan Özpınar, altı dil bilen bir hafız.

cumhuriyet.com.tr

CHP'nin Afyonkarahisar merkeze bağlı Değirmenayvalı belde belediye başkan adayı Ummuhan Özpınar, Mısır El Ezher Medresesi'nde eğitim almış, hafız ve altı dil biliyor. Mermercilik ile geçimini sağlayan Özpınar, siyasete kadın eli değmesi gerektiğini düşünüyor. Özpınar CHP adaylığı ile ilgilili süreci BBC Türkçe'den Çağıl Kasapoğlu'na anlattı.

Neden CHP?

-Doğru-yanlış senteziyle CHP'yi buldum. Okuduğum dönemlerde de şimdi de olmam gerektiğim yerdeyim. Cemaat kökenli bir insanım ama Gülen cemaat değil. Farklı daha mutasıp yaşayan bir cemaatin içinde büyüdüm. İsmailağa Cemaati olarak bilinen  Mahmut Ustaosmanoğlu hazretlerinin cemaatinden geldim. Onların içinde büyüdüm 12 yaşından beri.

Onların içinde değil ama onların içinden çıktıktan sonra neler olabildiğini gördüm. Din kisvesi altında insanlar nasıl dolandırılır. Hep ben şunu söylüyorum,
'Kızıl komünüstten değil yeşil komünistten korkacaksın" Ben o yüzden CHP'deyim. Bulunduğum yerden mutluyum.

"Cemaat de doğruyu gördüyse CHP'ye yaklaşacaktır"

Özpınar, Başbakan Erdoğan'ın iddia ettiği gibi CHP-cemaat yakınlaşması olmadığını belirtiyor ve şöyle devam ediyor:

CHP-cemaat yakınlaşması gibi bir şey söz konusu doğru değil ama cemaat CHP'ye yaklaşıyorsa, orasını bilemem.Ben, cemaatin içinde doğruyu görerek CHP'deyim. Eğer cemaat de doğruyu gördüyse CHP'ye yaklaşacaktır. CHP'nin oy için yaklaşacağını düşünmüyorum.

"Kadınların asalak gibi yaşamasına çok karşıyım"

Özpınar, CHP'ye karşı kendisinin de geçmişte önyargıları olduğunu söylüyor. CHP'ye ilk kez telefon ettiğinde "Başörtülüyüm, sizin için sıkıntı olur mu?" diye sorduğunu belirten Özpınar, "Hayır. ne sıkıntısı olacak bizim kapımız herkese açık" cevabını aldığını belirtti.

"CHP kimseyi ötekileştirmiyor"

Özpınar, 'Twitter'a girmek için alternatif yolları deneyeceğini de belirterek 'Yasaklar delinmek içindir' diyor.