CHP MYK'sinin perde arkası: Gül tartışması bizim dışımızda

CHP MYK Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan ve yaklaşık 2 saat süren toplantının ayrıntıları belli oldu.

iklim öngel

CHP MYK Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan ve yaklaşık 2 saat süren toplantıda, 15 Ocak’ta yapılması planlanan OHAL çalıştayı ve gündemdeki konu başlıkları masaya yatırıldı.

Edinilen bilgiye göre, MYK üyeleri, 11. Cumhurbaşkanı Gül’ün 696 sayılı KHK’ye ilişkin eleştirileri ve ardından başlayan tartışmayı anımsatarak, “Abdullah Gül gibi biri bile eleştiri yaptığı zaman tahammülleri yok. Küçücük eleştiri karşısında saldırıya geçtiler” ifadelerine karşılık, Kılıçdaroğlu’nun “Sayın Abdullah Gül ile kendi şahsi kavgaları bizi hiç ilgilendirmiyor. O tartışmalar bizim dışımızda” dediği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun yabancılara ödenen faiz miktarının çok fazla olduğunu belirterek, son olarak ne kadar faiz ödendiğinin araştırılarak öğrenilmesi talimatını verdiği öğrenildi. Öte yandan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bugün CHP genel merkezinde ‘iade-i ziyaret’ kapsamında görüşeceği öğrenildi.