CHP Kadıköy'de sıcak gelişme!

Yerel seçimlere kısa bir süre kala CHP'de hareketli saatler yaşanıyor. İstanbul Maltepe ve Kadıköy'de adayların isimleri henüz netlik kazanmış değil. Bu arada CHP'nin Beyoğlu adayı Sarıgül'ün eski eşi Aylin Kotil oldu. 2008'de ayrılan çiftin çocukları Ömer Sarıgül'ün babası İstanbul'a annesi de Beyoğlu'na aday olmuş oldu.

cumhuriyet.com.tr

CHP, İstanbul adaylarını belirliyor. Bu sabah saatlerine kadar süren toplantıda İstanbul Kadıköy ve Maltepe ilçeleri için sıcak gelişmeler yaşandı.

Maltepe ilçesi için daha önce önerilen Canan Kaftancıoğlu isminin yerine Ali Kılıç'ın seçildiği öğrenildi. Kılıç'ın CHP'nin Maltepe Belediye Başkan adayı olarak açıklanması bekleniyor.

Kadıköy adayı henüz belli olmadı
 
İstanbul'da CHP'nin kalelerinden biri olan Kadıköy'de ise aday ismi henüz net olarak belirlenemedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun PM üyelerinden Kadıköy için yetki aldığı öğrenildi. CHP'nin Kadıköy için Bülent Kerimoğlu'nu aday göstereceği belirtiliyor.
 
 
Babası İstanbul'a annesi Beyoğlu'na aday
 
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül ile Aylin Kotil 1993'te evlenip 2008'de ayrılmıştı. Çiftin Ömer adlı bir çocukları var. Aylin Kotil, CHP'den Beyoğlu belediye başkan adayı olmak için yoğun çaba içerisindeydi. Posta'da yer alan habere göre, CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün Mustafa Sarıgül'ü aradı ve "Beyoğlu adaylığı için anketlerde Aylin Hanım'ın ismi öne çıkıyor, ne diyorsunuz" diye sordu. Sarıgül de Kılıçdaroğlu'na, "Çocuğumun annesidir, kendisine saygı duyarım. Başarılı olacağına eminim. Benim açımdan sıkıntı yok" dedi. Böylece Ömer'in babasından sonra annesi de belediye başkan adayı oldu.