Çetin Doğan'dan Yargıtay'ın onama kararına itiraz
Balyoz davasında hakkında verilen 20 yıllık hapis cezası Yargıtay tarafından onanan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, bu karara itiraz etti.
DHA
'Askeri mahkeme görevli ve yetkili'
Dilekçede, Çetin Doğan'a yüklenen suçlamaların tamamının, 'Görevden doğan', 'Görevle bağlantılı' ve 'Görevle illiyet bağı' içinde bulunduğu belirtilerek yargılama için Askeri Mahkemelerin görevli ve yetkili olduğu öne sürüldü. Bu nedenle Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından verilen Onama Kararı'nda İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin görevli olduğu şeklindeki değerlendirmenin hukuka aykırı olduğu savunuldu.
Bilirkişi raporları çelişiyor
Dosyada bulunan bilirkişi raporlarının birbiriyle çeliştiği öne sürülen dilekçede, çelişkilerin giderilmesi için ayrıca bilirkişi incelemesi yaptırılmaması da önemli bir eksiklik ve hukuka aykırılık şeklinde belirtildi. Soruşturma aşamasında alınan bilirkişi raporlarında imza eksiklikleri, delillerin tartışılma aşamasının atlanmış olmasının da açık şekilde kanuna aykırılık olarak değerlendirildiği dilekçede, iddianamede darbeyi önlediği belirtilen Hilmi Özkök ve Aytaç Yalman'ın tanık olarak dinlenmemesi de yasaya aykırı olarak gösterildi.
Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nda itiraz edilmesi talep edildi
Dijital dökümanların hazırlanma tarihleri ile içeriklerinin birbiriyle çeliştiği öne sürülen itiraz dilekçesinde, "Dijital dokümanlar üzerinde Bilirkişi İncelemesi yaptırılmadığı ve bilimsel olarak geçerlilikleri tespit edilmediği müddetçe seminerdeki konuşmaların sözde planlar ile uyumlu olduğunu söylemek hatalı bir yorumdur" ifadelerine yer verildi.
Yargılama aşamasında savunma hakkının ihlal edilmesine neden olan kararlar verildiği uygulamalar yapıldığı öne sürülen dilekçede bu karar ve uygulamalara temyiz incelemesinde değinilmediği iddia edildi. Dilekçenin sonunda ise Çetin Doğan hakkında verilen onama kararına Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nda itiraz edilmesi talep edildi.