Cesaretli ol, şiddeti normalleştirme: Asla sessiz kalma

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Atlas Yardım Derneği ve Ataşehir Belediyesi kadınlarla bir araya geldi.

cumhuriyet.com.tr

Kadınlara yönelik şiddetin yok edilmesi farkındalık yaratılması amacıyla avukat Begüm Tekin ve psikolog Gül Mutlu kadınları bilgilendirdi. 
 
Şiddet gören kadınların yalnız olmadıklarının altı çizilerek 2018 yılının ilk dokuz ayında en az 183 kadın ve 10 çocuğun öldürüldüğü, 570 kadının tecavüze uğradığı bilgisi paylaşıldı.  
 
 
KADINLAR ŞİDDET GÖRMEYE DEVAM EDİYOR
 
Kadınlara fiziki müdahalenin dışında sözlü olarak yapılanın ve insan onurunu rencide eden eylemlerin de şiddet olarak değerlendirileceği anlatıldı. 
 
Avukat Begüm Tekin bu konuda şu bilgiyi verdi:
"Kadınlar şiddeti eşlerinden olduğu kadar baba, kardeş gibi aile bireylerinden, erkek arkadaşlarından, toplumsal hayatta birlikte olduğu her türlü insandan da görmeye devam etmektedir. Kadına şiddet her zaman fiziki olarak gerçekleşmez. Kimi zaman kadınlar sözlü, ekonomik, cinsel şiddete de maruz kalmaktadır. Bu konuda birçok istatiksel veri olmasına karşın resmi merciilere yansımayan da birçok vaka bulunmaktadır. Kadına yönelik şiddetle mücadelede her ne kadar yetersiz olsa da başvurabileceğimiz en önemli kaynak 6284 Sayılı Yasadır. Şiddet mağduru veya şiddet tehlikesi altındaki kadın; karakollar, savcılık ve Aile Mahkemeleri aracılığıyla koruma, uzaklaştırma tedbirine başvurabilir. Şiddet gören veya şiddet tehlikesi altındaki kadınların mutlaka bir avukat aracılığıyla hareket etmesini tavsiye ederiz."
 
BAROYA BAŞVURABİLİRSİNİZ
 
Ekonomik durumu uygun olmayan kadınlara bulundukları il barolarının adli yardım ve kadın hakları merkezlerine başvurabilecekleri de anlatıldı. 
 
CESARETLİ OLUN 
 
Kadınlara son olarak cesaretli olmaları gerektiği anlatıldı. "Sizde cesaretli olun, şiddeti normalleştirmeyin ve şiddete karşı asla sessiz kalmayın" sözleriyle etkinlik tamamlandı.
Kadınlar Poyraz Özer'in şarkılarıyla eğlendi.