Çelik yelek giyip meydan okudu: Teslim olmayacağım

Venezuela’da muhalefetin önde gelen isimlerinden eski general Vivas, Maduro’nun emriyle kendisini tutuklamaya gelen polisleri çelik yelek ve otomatik silahıyla karşıladı.

cumhuriyet.com.tr

Venezuelalı emekli general Angel Vivas (57), Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun emriyle kendisini tutuklamaya gelen Venezuela Bolivarcı İstihbarat Teşkilatı’na (SEBIN) karşı gösterdiği direnişle ülke gündemine oturdu.

Maduro ‘ülkede gerçekleşen gösterilerde yer alan radikalleri polise karşı savaşmaları için eğittiği’ gerekçesiyle Vivas’ın tutuklanması emrini verdi. Bunun üzerine silahlı güvenlik güçleri Vivas’ın evine gitti.

 

Çelik yelek giyip meydan okudu

Twitter’dan tutuklanmaya karşı direndiğini takipçilerine bildiren Vivas çelik yelek, otomatik silah ve tabanca kuşanarak evinin çatısına çıktı. Bu sırada Vivas’ın twitter’dan çağrıda bulunduğu yüzlerce destekçisi de evin önüne gelerek güvenlik güçlerine karşı barikat kurdu. Kalabalığa “Teslim olmayacağım” diye bağıran Vivas’ı destekçileri de alkışlarla yanıtladı.

Güvenlik güçleri direnen Vivas’ı tutuklamayı başaramayınca evden elleri boş bir şekilde ayrıldı. Vivas’ın avukatı ise güvenlik güçlerinin elinde tutuklama emri bulunmadığını söyledi. Maduro Vivas’ı hükümet yanlısı bir göstericinin ölümüyle ilgili olarak da suçluyor.

 

İstifa edip muhalefete katıldı

Vivas, 2007’de Savunma Bakanlığı’nın mühendislik bölümünün başkanlığından istifa etmişti. Ardından da muhaliflere katıldı. Ülkede 12 Şubat tarihinden bu yana devam eden gösterilerde en az 10 kişi hayatını kaybetti. Göstericiler yüksek enflasyon oranı ve artan şiddet olaylarını protesto ediyor.