Canavar Aksoy'a para cezası!

Üniversite öğrencisi gencin sahiplendiği kediyi işkenceyle öldürdüğü iddia ediliyor.

cumhuriyet.com.tr

Sahiplendiği kediyi işkence ederek öldüren, görüntülerini de sosyal medyada yayımlayan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Can Aksoy Bartın’da gözaltına alındı. Babası polis olan Aksoy, ifadesinin ardından para cezası kesilerek serbest bırakıldı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir Barosu ve hayvan hakları savunucuları olayı sert bir dille kınadı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Aksoy, Eskişehir’de geçen yıl eylül ayında bir kafeteryada gördüğü kediyi sahiplendi. Evine götürdüğü kedinin bakımını üstlenen Aksoy’un sahiplendiği kedisinin bıçaklanmış, bağırsakları dışarı çıkmış haldeki görüntüleri sosyal medyaya yansıdı. Can Aksoy’un dolabın altına giren “Toros” adlı kedisini kuyruğundan çekerek “Daha ölmedin mi?” dediği, ardından da su dolu damacanayla kediyi ezerek öldürdüğü belirtildi. Aksoy’un sosyal paylaşım sitesinde bir arkadaşının “Kediyi niye öldürdün?” diye sorması üzerine, “Yatağıma çiş yaptığı için” diye yanıt verdiği kaydedildi. Sosyal medyada yayımlanan görüntüler infial yarattı. Sosyal paylaşım sitesi YouTube, görüntülerin şoke edici, tiksindirici olduğu gerekçesiyle kediyle ilgili vahşet görüntülerini yayımdan kaldırdı. Polise yapılan ihbarlar üzerine 20 yaşındaki öğrenci tatil için gittiği Bartın’da gözaltına alındı. Babası polis olan Aksoy Kabahatlar Kanunu’na göre 500 TL para cezası kesildikten sonra serbest bırakıldı. Zanlının polis olan babası M.A, “Oğlum ‘Yapmadım’ diyor. Şu an rapor almak için gidiyoruz. Emin olun böyle bir durum varsa olayın kapanmaması için elimden geleni yapacağım” dedi.

Baro inceleme başlattı

Eskişehir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı avukat Buket Ünlü Hatip, olayın takipçisi olacaklarını söyledi. Hatip, “Konu incelemeye alınarak hukuki süreçle ilgili takip başlatılmıştır” dedi.

ESOGÜ: Nefretle kınıyoruz

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nden yapılan açıklamada ise “Üniversitemiz öğrencisinin, hayvan haklarını ihlal eden ve bizleri derinden üzen video görüntülerini nefretle kınıyoruz. Yapılan fiil ile ilgili olarak söz konusu öğrenci hakkında gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmış olup, fiilin üniversitemiz
disiplin yönetmeliği çerçevesinde en ağır şekilde cezalandırılması konusundaki hassasiyetimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz” denildi.

Tedavi edilmesi gerek

Bartın Hayvanseverler Derneği Başkanı Nevaz Küçükekşi de “Bu çocuğun psikolojik sorunları olduğuna inanıyorum. Hayvana bunu yapan bir çocuğun, başka bir zaman insana yapmayacağının garantisi yoktur. Böyle hasta gençlerin tedavi edilmesi lazım” dedi.