Canan Karatay'dan korkutan ekmek açıklaması (15.01.2016)

Prof. Dr. Canan Karatay, kromozomu artırılan buğdayda oluşan fazla glutenin çok sayıda hastalığa neden olduğunu savundu.

cumhuriyet.com.tr
<video:464201>



Mirgün Cabas ile Her Şey programına katılan Prof. Dr. Canan Karatay sofraların değişilmezi ekmek hakkında korkutan iddialarda bulundu.

Canan Karatay buğdayın kromozomlarının daha fazla mahsül vermesi için insan eliyle değiştirildiğini ifade ederken, değiştirilmiş ekmeğin içinde fazla gluten olduğunu ve bu nedenle çok sayıda hastalığa yol açtığını belirtti.

Canan Karatay hamileleri uyardı... Bu iddia çok tartışılmıştı - VİDEO

KASMTAMONU'DAKİ BUĞDAYI KORUYALIM

Kastamonu'nun Kara kılçık buğdayının kromozomunun bozulmadığını bu nedenle desteklenmesi gerektiğini söyledi. Tarım Bakanlığına çağrıda bulunan Karatay, kromozomu değişmemiş buğdayların teşvik edilmesi çağrısında bulundu.