Camerata Saygun kaliteli yorumuyla mutlu etti

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan Camerata Saygun yaylı çalgılar orkestrası, dün Süreyya Operası'nda Haendel, Bach ve Teleman'ın eserlerinden oluşan titiz, süsten gösterişten uzak çok başarılı bir konser verdi.

cumhuriyet.com.tr
Konser, Nuri İyicil tarafından kurulan ve başta halen konservatuvarın yöneticisi olan eşi Çiğdem Yonat İyicil tarafından yaşatılıp geliştirilen orkestranın yüksek akademik düzeyini bir kez daha gösterdi. Bu kez baş kemanda önemli virtüözlerimizden Özcan Ulucan'ın oturduğu Camerata Saygun, solistler; Nilay Karaduman Sancar(Keman), Ankara Konservatuvarı Müdürü Çetin Aydar(Viyola)ve Nihan Atalay (Flüt)'a başarıyla eşlik etti. Bach'ın "Orkestra Suiti(Aria)" ve "Sol Majör Senfoni" yorumlarında ise eşlikteki birlikteliklerinin doruğuna çıktılar. Alkışlara "Aria" bisiyle yanıt veren topluluk, bir kez daha büyük takdir kazandı.
Dinleyiciler arasında bulunan besteci Hasan Uçarsu, "Konser beni çok mutlu etti. Çok yüksek düzeyde Barok dinledik" diyerek sanatçıları kutladı.