Çağlayan: Ben hiç bir şey yapmadım!

Rüşvet ve yolsuzluk skandalı kapsamında düzenlenen operasyonda oğlu tutuklanan ve bakanlıktan istifa etmek zorunda kalan Zafer Çağlayan, parti toplantısında konuştu. Çağlayan, "Zafer Çağlayan ne ailesini ne partisini, ne çalışanlarını ne de canı kadar sevmiş olduğu Mersinliler'in başını öne eğdirecek hiç bir şey yapmadı, yapmayacak" diye konuştu.

cumhuriyet.com.tr

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında oğlu tutuklanan ve hakkındaki iddialar nedeniyle bakanlık görevinden istifa etmek zorunda kalan Zafer Çağlayan, partisinin Mersin'deki toplantısında konuştu.

Türkiye ve AKP hükümeti üzerinde oyunlar oynandığını öne süren Zafer Çağlayan, "Allah'tan başka kimseden korkmayan kardeşiniz olarak şunu söylüyorum; Zafer Çağlayan ne ailesini ne partisini, ne çalışanlarını ne de canı kadar sevmiş olduğu Mersinliler'in başını öne eğdirecek hiç bir şey yapmadı, yapmayacak" diye konuştu.

"Kimin amacı ne olursa olsun kefenimizle çıkmış olduğumuz bu yoldan asla bizi geriye atmayacak" ifadelerini kullanan Çağlayan, "Gücünü milletten alan bir başbakanımız var. Millet bizi getirdi ancak bizi millet götürür" dedi.

Çağlayan şunları söyledi:

- Gelişmiş bir Türkiye'den birileri rahatsız oldu. Türkiye'de elde etmiş olduğumuz başarılardan birileri rahatsız oldu. İstediler ki sürekli borç alan, kendi içine kapalı olan bir Türkiye olsun istediler. Türkiye kazanımlarından bir milimetre dahi geri gitmeyecektir. Türkiye faizleri düşürdü, insanlarımızın yaşam kalitesini artırdı. Biz milletimize hükmetmeye değil, sizlere hizmetkar olmaya geldik.

- Bir hukuki süreç devam ediyor. Ben dahil olmak üzere bazı bakan arkadaşlarımız, evlatlarımız ve çalışanlarımız üzerinde kirli bir oyun tezgahlanıyor. Bu kardeşiniz, 27 yıl sanayicilik yapmış, yokuluğu görmüş ve yüzlerce insana burs vererek okutan, fabrikalar kuran, 13 yıl ATO başkanlığı yapmış, 20 yıldır kamuoyu önünde, basının önünde bir kardeşinizin asla gizli saklı bir işi olabilir mi?

- Sizlere çok net söylüyorum. 11 yıl önce kalp krizi geçirmiş, kalbi durmuş bir kardeşiniz olarak... Allah'tan başka kimseden korkmayan kardeşiniz olarak şunu söylüyorum; Zafer Çağlayan ne ailesini ne partisini, ne çalışanlarını ne de canı kadar sevmiş olduğu Mersinliler'in başını öne eğdirecek hiç bir şey yapmadı, yapmayacak.

- Ben bu ülkede 27 yıl sanayicilik yaptım, şanla şerefle üç ayrı bakanlık yaptım. Geldim Mersin'de hizmet ettim.