Buzdolabı düzeni

Spor model, aktör, sağlıklı yaşam koçu Murat Tavman, bu hafta buzdolabı düzenini yazdı.

cumhuriyet.com.tr

Sağlıkları ve formları değerli olanlar, Tavman’ın Fit Dünyasından merhabalar. Geçen haftaki yazımda buzdolabınızın temizliği konusuna dikkat çektim. Bu hafta, üçüncü önemli aşamayı anlatacağım. Buzdolabı düzeni! Geçen hafta temizlediğimiz ve vücudumuza yaramayanları attıktan sonra, yeni alışverişimizi dolaba yerleştirelim.

Yoğun geçen ve pratiklik üstüne kurulmuş dünyamızda fitness hedeflerimize ulaşmamız ve onları koruyabilmemiz adına aşağıda sizler için bir buzdolabı sistemi dizayn ettim.

Göz Hizası Raflar

-    En üst raf: Hazırlanmış öğünler.

o    Kesilmiş ve buharlanmış sebzeler (brokoli, karnıbahar, kereviz sapı, havuç)
o    Fırınlanmış, buharlanmış veya ızgara protein grupları (tavuk, hindi, dana, balık)
o    Kesilmiş, porsiyonlanmış meyveler (yaban mersini, çilek, ahududu, muz, greyfurt)
o    Humus, salsa, guacamole gibi seçenekler
o    Haşlanmış yumurtalar
o    Çemensiz Pastırma
o    Hindi Füme
o    Rendelenmiş yağsız kaşar peyniri

-    Orta raf: Hazırlayacağınız gıdalar.

o    Kesilmemiş meyveler
o    Kesilmemiş Sebzeler ( California biberi, göbek salata, salatalık ve kabak)
o    Bütün az yağlı kaşar peyniri
o    Pastorize edilmiş yumurta akı veya sizin şişelediğiniz yumurta akı.
o    Süt cinsleri (yağsız inek, badem veya tatsız soya)

-    Yan raflar: Raf ömrü uzunlar.

o    Doğal fıstık, badem veya fındık ezmesi
o    Kendi yaptığınız fit salata sosları
o    Organik Tahin
o    Hardal
o    Acıs sos
o    Zeytin
o    Turşu
o    Soya sosu
o    Su şişeleri

Vaktinizden yapacağınız fedakarlıkla hazırlayacağınız bu tip bir buzdolabı sayesinde hergün yemek yapımı ile uğraşmayacak, neyin nerde olduğunu bilecek ve dışarıdada sırt çantanızın içine iş veya okulda tüketeceğiniz öğünleride hazırlamış olacaksınız. Fitness hedeflerinize bu şekilde daha düzenli ve disiplinli olarak ulaşmanız daha kolay.

Önümüzdeki haftaya kadar kendinize iyi bakın. Sağlıklı ve fit kalın.