Burhan Kuzu'dan eleştirilere ağır hakaret!

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı AKP'li Burhan Kuzu, Twitter'da HSYK düzenlemesini eleştirenler için ağır ifadeler kullandı.

cumhuriyet.com.tr

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AKP'nin HSYK düzenlemesini savunduğu tweetlerine gelen tepkilere sinirlendi.

Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Kuzu, "Yazdığım tweetlere ve görüşlere mantıklı cevap vermekten aciz kalan kimi kazmalar, alay ve küfür yolunu seçiyorlar. Misliyle iade ediyorum" ifadelerini kullandı.

Burhan Kuzu'nun tweetleri şöyle:

- Bugün, Ak Parti iktidarına karşı yapılanları, ‘hukuk devletinde siyaset kurumu, hukuk yoluyla boğulmaya çalışılıyor’ biçiminde okumalıyız. Eskiler iyi şeylerin aksadığını görünce, ‘şeytan taşlamaktan ibadete fırsat bulamıyoruz’ derlerdi. Bugün AK Parti böyle bir durumda. Ne dersiniz?

- Kuvvetler ayrımı olan demokratik sistemlerde davul kimdeyse tokmak da onlardır. Bizde davut siyasetçinin sırtında tokmak kimde? Ara da bul. Sevgili dostlar ve aklı selimler size sesleniyorum: Demokrasilerde bir şekilde halka hesap vermeyenlere yetki verilmez.

- Türkiye hariç. HSYK bir mahkeme değil üst kuruldur. Bu nedenle oluşumu hiçbir ülkede sadece hakim sınıfından oluşmaz. Sosyolog, psikolog ve bürokrat vs.