Burcumuza göre ramazanda nasıl beslenmeliyiz?

Ramazan ayında yemek saatleri değiştiği için kilolar dada düzensizlik olabiliyor. Özellikle sahur sonrası yatmak iftarda boş mideyi ağır yemeklerle doldurmak bizi hasta edebilir.

cumhuriyet.com.tr

Diyetisyenlere göre de ramazanda ortalama 4 – 5 kilo alınıyor. Ancak uzmanlar bu ayı kilo almadan atlatmanın mümkün olduğunu belirtiyor. Oruç tutarken uzun süre aç kalmanın kilo almanın nedenlerinden olduğunu belirten uzmanlar, öğünleri iftar ve sahurla sınırlamamayı, iftar - sahur arasında azar azar yemeyi öneriyor.
 
Peki, sağlığımız için gerekli olan besinleri almamızda astrolojinin bir etkisi oluyor mu?

 
Koç

İftar Vakti: 1 dilim pide, 1 kâse çorba ½ tavuk (ızgara veya haşlanmış)tarçınlı  elma dilimleri 

Sahur Vakti: Et ve tavuk suyuna sebzeli bulgur  pilavı 1 kâse cacık bitki çayı olabilir


Boğa

İftar vakti: 1 dilim pide, 1 kâse çorba etli fasulye, 1 kase salata,  komposto

Sahur vakti: Peynirli omlet veya: Et veya tavuk suyuna pilav, 1 tabak (hazır bul yon olmayacak)

 

İkizler

İftar vakti: 1 dilim pide, 1 kase çorba 1 tabak kıymalı ıspanak 1 kase salata, ve yaz ayının vazgeçilmezi dondurma ihmal edilmemelidir.

Sahur vakti: 1 tost (peynirli) ve ayranveya erik kompostosu


Yengeç

Yengeçler nişastalı yiyeceklerden, şeker, tuz ve baharatlardan uzak durmalıdır. Çünkü mideleri çok hassastır.

İftar vakti: 1 dilim pide, 1 kase çorba, kabak, biber, veya patlıcan dolması 1 kase salata, meyve

Sahur vakti: zeytin peynir,  ayran veya limonata

 

Aslan

İftar vakti: Yumurtalı menemen, çay, 2 dilim kepek ekmeği,  meyve. beyazpeynir, 5-6 zeytin, 1-2 mevsim meyvesi kâse yoğurt,),Tatlandırıcı ile hazırlanmış kuru kayısı veya erik kompostosu. Sahurda 1kâse yoğurt, 2 dilim tepsi böreği (4–5 kibrit kutusu kadar), ve ıhlamur çayı.
 
 

Başak

İftar vakti: İftar ile sahur saati arasındaki süre, metabolizmanın en verimsiz çalıştığı saatlerdir. Sağlıklı beslenme biçimi olan azar azar ve sık aralıklarla çeşitli sebze ve çorbalar lorlu hafif börekler yiyebilirsiniz
 
 

Terazi

İftar vakti: Hurma, zeytin veya su ile orucu açın. 1 kâse sebze veya mercimek çorbası, 1-2 dilim kepek ekmeği, yoğurt veya tatlı.

Sahur vakti: Su kaybını arttırdığı için fazla çay tüketilmemelidir.  Domates peynirle gibi hafif kahvaltı edilebilir.

 

Akrep:

İftar vakti: yoğurt çorbası gibi soğuk içilen çorbalar ve yoğurt ya da ayran tüketilmeli , çeşitli meyveler yenilerek.

Sahur vakti: Vücut direnci arttırılmalı; 2 dilim kepek ekmeği ile ızgara ya da haşlanmış et yemekleri ya da bulgur pilavı gibi proteinli yemekler yenilmeli.
 

Yay

İftar vakti (çalışanlar için): Hurma, zeytinle veya suyla orucunuzu açın. Bir  kâse sebze veya mercimek çorbası. 1 – 2 dilim kepek ekmeği. 1 – 2 kibrit kutusu peynir.

Sahur vakti: 1 - 2 yumurtayla çok az bitkisel yağ kullanılarak yapılan menemen. 2 dilim kepek ekmeği. Mevsim meyvesi.

 

Oğlak

Kayısı, badem yiyerek kuru ve alerjik eğilimli cildinizi canlandırın. Cildinizi sigara ve sigara dumanından uzak tutarak korumaya çalışın.

İftar vakti: 1 dilim pide, 1 kase çorba, ızgara köfte (ekmeksiz ve yağsız kıymadan olabilir), 1 kase salata,  meyve

 

Kova

İftar vakti: 1 dilim pide, 1 kâse çorba 1 kâse salata (isteğe bağlı) Balık veya hindi eti.

Sahur vakti: Karışık sandviç, çay Sahur Vakti: 2 dilim börek (içine lor veya çökelek peyniri konacak) Ayran, çay

 

Balık

İftar vakti: 1 dilim pide, bol beyaz protein (tavuk, , taze az yağlı peynir, 2 yumurta beyazı ve 1 sarısı ile yapılmış  – maydanozlu, lorlu omlet)

Sahur vakti: Hafif kahvaltı çay Arada bol sıcak su içmeyi unutmayın!