Bu bağımlılık her yıl milyonlarca insanı öldürüyor

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Ankara Şube Başkanı Toprak '9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü' dolayısıyla açıklamada bulundu.

AA

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak, Türkiye'de her yıl sigaraya bağlı olarak 100 bin kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Vücut bütünlüğüne ve sağlığına zarar vermek, yaşam hakkını ihlal etmek bütün dünyada suç iken, insanın kendine zarar vermesi hiçbir şekilde mantıklı bir gerekçe barındırmıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Toprak, yaptığı açıklamada, insanlar için her yeni günün yeni bir hayat, yeni bir umut getirdiğini hatırlatarak, "Dünya Sigarayı Bırakma Günü"nün yepyeni, sağlıklı bir hayata yeniden başlamanın ümidi olabileceğini belirtti.

Her yıl milyonlarca insanın ölümüyle sonuçlanan hastalıkların sebebi olan sigara bağımlılığının hala büyük bir tehlike olduğunu vurgulayan Toprak, "Böylesi büyük bir tehlikeye karşı başta cemiyetimiz olmak üzere dünya çapında pek çok sivil toplum örgütü ve kuruluş çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Ancak bu büyük mücadelede başarının sağlanması için yine en büyük görev bireylere düşüyor" ifadesini kullandı.