Brokoli mide kanseri riskinin azaltabilir

Brokolinin mide kanseri riskini azaltabileceği bildirildi. Kanser uzmanı Profesör Dominique Belpomme ve ekibinin yaptığı araştırma, brokolinin içinde bulunan ve bağışıklık sistemini güçlendiren sulforafan maddesinin mide kanserine neden olan bakterilerden "helicobacter pylori" ile mücadele edebildiğini gösterdi. Böylece brokolinin 20 yıldır bilinen yararlarına bir yenisi daha eklendi.

cumhuriyet.com.tr

Fransa'da yayımlanan Le Point dergisine açıklama yapan Kanser uzmanı Profesör Dominique  Belpomme, gelişmiş ülkelerde mide kanseri sorununun çözülme safhasında olduğunu, dondurulmuş gıda ve antibiyotiklerin bakteri enfeksiyonları riskini büyük ölçüde azalttığını söyledi. Ancak Belpomme, çoğu Afrika ve Asya'da olmak üzere gelişmekte olan ülkelerin bu sorundan en fazla etkilenenler olduğunu, antibiyotiklere erişemeyecek durumdaki ülkelerde brokolinin bir seçenek olabileceğini ifade etti. Araştırma, "American association for cancer research" dergisinin bu ayki sayısında yayımlandı.