Bozdağ'dan HSYK'ye jet atamalar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı HSYK yasasının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ilk atamaları yaptı.

cumhuriyet.com.tr

Adalet Akademisi Başkanlığı'na Yılmaz Akçil getirilirken, Akçil'in atanmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'nin son mükerrer sayısında yayımlandı. Akçil, Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Başkanı iken 2011'de Hakimler ve Savcılar Yüksel Kurulu tarafından Danıştay üyeliğine seçilmişti.
Bozdağ, ayrıca HSYK'da 5 genel sekreter yardımcısının, 3 teftiş kurulu başkan yardımcısının atamasını da gerçekleştirdi.

HSYK Genel Sekreterliği'ne atama yapılana kadar bu göreve ise Serdar Mutta vekalet edecek.

HAMZAÇEBİ HAKLI ÇIKTI

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, HSYK Yasası'nın iptali ve yürürlüğünün durdurulması için başvuru yaptı. Mahkeme çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Hamzaçebi, şöyle dedi:

"Kanun evvelsi gül Cumhurbaşkanı tarafından onaylandı. Normal olarak onaylandıktan sonra Resmi Gazete'ye yayıma gönderilir. Fakat o gün Resmi Gazete'de yayımlanmadı. Ta dün akşam saatlerine kadar bu yayım gerçekleşmedi, dün akşam mesai saati sonrasında saat 20.00 sularında kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Sanıyorum bu süre içerisinde Adalet Bakanlığı HSYK'da yapacağı atamaları planladı. Yani yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte görevi sona erecek kişilerin yerine atanacak kişilerin planlamasını yaptı, öyle tahmin ediyorum. Bu tahminimin ne kadar doğru olup olmadığını bugün izleyeceğiz. Bugün o görevlilerin yerine herhangi bir şekilde atama yapılırsa bu tahminimiz doğru çıkmış olacak. Bekliyorum, onların yerine yeni atama yapılmasını bekliyorum."