"Birbirimize saygı duymak mecburiyetindeyiz"
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Gazetecilerle siyasetçilerin iç içe geçmiş bir ilişkisi vardır. Birbirini çok sevsinler veya sevmesinler birbirimize muhtacız, birbirimize saygı duymak mecburiyetindeyiz'' dedi.
cumhuriyet.com.trBitlis Gazeteciler Cemiyeti'nin açılış törenine katılan Bakan Bülent Arınç, Bitlis'te Gazeteciler Cemiyetinin kurulması ve yeni bir hizmet binasının faaliyete geçmesinin çok önemli olduğunu söyledi.
"Yeni kurulsa da, kayıtlı gazeteci sayısı az da olsa, önemli olan böyle birlikteliğin kurulmasıdır'' diyen Bülent Arınç, Gazeteciler Cemiyeti'nin tüm Türkiye'de olduğu gibi, Bitlis'te de faal hale geleceğini ve görevini yapacağını belirtti. Arınç, ''Ben arkadaşımızı, çalışma arkadaşlarını candan kutluyorum ve çalışmalarında başarılar diliyorum. Bu bizim için çok önemli. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Federasyonu Başkanımız da İzmir'den bu güzelliği görmek için geldiler'' diye konuştu.
"Halkımızın kulağı, gözü ve dili sizsiniz"
Gazetecilerle siyasetçilerin iç içe geçmiş bir ilişkisinin bulunduğunu anlatan Bakan Arınç, ''Birbirini çok sevsinler veya sevmesinler birbirimize muhtacız'' dedi. Gazetecilerin halkın kulağı, gözü ve dili olduğunu belirten Arınç, sözlerini şöyle sürüdürdü:
''Gazeteciler olayları, bilgilendirmeyi ve bilinçlendirmeyi yaparlar. Biz dünyanın her yerinden, sizin vasıtanızla haber alırız. Artık dünya küçük bir köy haline geldi. İnternet denen bir şey de var. Bir tıklamayla dünyada meydana gelen olayları anında öğrenmek mümkün. Ama yerel haberleri ilk planda duyuracak olanlar, gazetecilerdir. Çok şükür geçmişe göre çok iyi bir durumdayız. Artık her ilde, her ilçede, yerel medya güçlendi. Gazeteler çıkıyor. Hatta kalite konusunda birbirleriyle rekabet ediyorlar. Merkezlerde günlük ulusal gazetelerden daha kaliteli gazeteler çıkmaya başladı. Hakikaten Türkiye'yi çok dolaştım, iftihar ederek söylüyorum.''
Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün yerel medyayla doğrudan ilgili olduğunu, yerel basın konusunda çok iyi çalışmaların yapıldığını aktaran Bülent Arınç, şöyle konuştu:
''Geçtiğimiz aylarda Kıbrıs'ta bir eğitim semineri yapıldı. Seminere 250 civarında gazeteci katıldı. Daha önce Manisa'da yaptık ve yaklaşık 250 gazeteci katıldı. İnşallah bu bölgede de yapacağız. Bitlis'i merkez kılarak, bir yerel medya eğitim semineri yapabiliriz. Bu civardaki yerel medyada çalışanlar, bir, iki veya üç gün birlikte olur. Böylece Türkiye'de gazetecilik faaliyetlerinin içinde bulunduğumuz sektörel sorunları görüşebiliriz.''
"Yerel medya destekleniyor"
Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün (BYEGM) kendi web sayfasıyla yerel medyaya hizmet verdiğini anlatan Bakan Arınç, bu çerçevede geçtiğimiz aylarda yerel gazetelere CD'ler gönderildiğini hatırlattı.
Arınç, yerel gazetecilere yardımcı olmak için BYEGM tarafından ayrıca bir içerik ve mizanpaj, sayfa düzenlemesi konusunda paketler gönderildiğini ve bunun devamının geleceğini ifade ederek. ''Yerel medyaya faydalı olmak için bir çalışma yaptık. Çünkü gazete çıktığında elimize geldiği zaman bize hitap etmeli, albenisi olmalı. Bir haber tekniği nasıl olabilir, gazeteci muhabir arkadaşlarımız hangi özelliklere dikkat etmelidir. Bence bunun yolunu yöntemini göstermek bizim için faydalı oldu'' dedi.
Anadolu Ajansı'nın da (AA) yerel medyanın hizmetinde olduğunu belirten Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Bakan Arınç, bugün Türkiye'nin her yerindeki muhabir kadrosuyla, AA'nın yerel medyaya en çok haber desteği sağlayan kuruluşların başında yer aldığını aktardı.
Arınç, ''Yine yaptığımız düzenlemeyle, AA sizin elinizin altında. Çok fazla masraf yapmadan, fotoğraftan yararlanabilin, görüntülü haberlerden ve haber içeriklerinden faydalanabilin diye çalışmalar yürütüyoruz. TRT bize bağlı. Tüm medyanın gelişmesi için çabamız devam edecek. Özellikle çalışanların sosyal hakları, özlük hakları garantiye alınabilmesi çok önemli'' diye konuştu.