Bir savcı için daha tatil iddiası

Savcı Öz'ün tartışılan Dubai seyahetine giden 8 kişilik kafilede, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilli Ali Güngör'ün de ailesiyle birlikte katıldığı iddia edildi.

cumhuriyet.com.tr

HSYK 1. Daire kararıyla İstanbul Başsavcı Vekili görevinden, Bakırköy Adliyesine Başsavcı Vekili olarak atanan Zekeriya Öz'ün tartışılan Dubai seyahetiyle ilgili önemli bir iddia daha ortaya atıldı. Savcı Öz'ün Dubai sefasına giden 8 kişilik kafilede, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilli Ali Güngör'ün de ailesiyle birlikte katıldığı iddia edildi. Öz ile birlikte Dubai'ye gittiği iddia edilen Güngör'ün sorumlu olduğu bürolar arasında "Ekonomik suçlar bürosu" da yer alıyor. İddiaya göre İstanbul Cumhuriyet Savcı Vekili Ali Güngör ve ailesi, Savcı Zekeriya Öz ile birlikte Dubai'ye tatile giden 8 kişilik kafilenin arasındaydı.

İngilizce faturalarda Türkçe tarih

ÖZ'LE EŞ ZAMANLI BAŞSAVCI VEKİLLİĞİ

Sabah gazetesinin haberine göre; Ali Güngör, 2011 yılı martında yayınlanan Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun kararnamesiyle Başsavcı Vekili oldu. Aynı kararname ile Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Ercan Şafak da İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine getirilirken, Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı da Aykut Cengiz Engin'in yerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı oldu. Ali Güngör'ün başsavcı vekili olarak sorumlu olduğu bürolar şunlar: 1-İlamat-İnfaz Bürosu 2- Denetimli Serbestlik Bürosu: (Koruma Kurulu) 3-Ekonomik Suçlar Bürosu.