Bir portre Afşar Timuçin

TÜYAP 33.Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı önceki gün Bulut Yayınları’nın düşünür, şair, öğretmen Prof. Dr.Afşar Timuçin için düzenlediği, Nuray Gök Aksamaz’ın yönettiği söyleşiye de ev sahipliği yaptı.

cumhuriyet.com.tr



Adını “Bir Portre Afşar Timuçin” başlıklı kitaptan alan söyleşiye yayıncı Mustafa Aksoy, yayına hazırlayan Osman Bozkurt, Afşar Timuçin, oğulları Ali ve Ahmet Timuçin ve 37 yıldır birlikte çalıştığı öğrencisi, asistanı, meslektaşı Sabahat Türer ile kitaba katkıda bulunan aralarında Deniz İncedayı, Metin Ülkü’nün de olduğu sanat, bilim, edebiyat ve felsefe alanından dostlar katıldı.

Bozkurt, “Kitap aslında bir armağan değil gerçek aydına duyulan vefa duygusunun ifadesidir.” diyerek oluşum sürecini paylaştı. Afşar Timuçin, “Yapay ya da yapmacıklı bir dünyadan kendimizi korumalıyız” diyerek toplumda en büyük sıkıntıyı cahil aydının yarattığının altını çizdi. Bugüne kadar aralıksız verdiği savaşın insanlığın geçmişinden beslenen değerleri üretmek olduğunu ifade etti. Dostluğun bir hazine olduğu yaşatanlara teşekkür etti.