Bilgi Yayınevi'nden iki kitap

Bilgi Yayınevi'nden iki kitap Muzaffer İzgü'nün yeni çıkan Padişahım Çok Yaşa 'Hayaldi Gerçek Oldu' ve Ayla Kutlu'nun 4. baskısı yapılan 'Hoşca Kal Umut' kitapları ekim ayında kitap dünyasına katıldı.

cumhuriyet.com.tr

Kitaplarıyla milyonlarca okura ulaşan, adı edebiyat ve sinema ödülleriyle anılan, en son Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen 3. Ulusal Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Sempozyumu’nda “Onur Ödülü” sunulan Muzaffer İzgü, hayatta ve öyküde gülmeceyi her zaman canlı tutmayı başararak üretimini aralıksız sürdürüyor. Padişahım Çok Yaşa “Hayaldi Gerçek Oldu” kitabı da İzgü’nün çağdaş edebiyatımıza son katkısı. Güldürürken düşündüren bu kitabın kapak tasarımı  da önemli çizerlerden Murat Sayın tarafından yapıldı. 

Muzaffer İzgü, 29 Ekim 1933'te Adana’da doğdu. Yoksul bir çocukluk geçirdi. Bulaşıkçılık, garsonluk, sinemalarda gazoz satıcılığı gibi işlerde çalışarak okudu. Bu zorlu yolda halkevleri ufkunu açtı. Diyarbakır İlköğretmen Okulu’nu bitirdi; uzun yıllar ilkokul öğretmenliği yaptı, sonra ortaokul Türkçe öğretmeni oldu. Edebiyatımızın en üretken yazarlarından olan İzgü'nün, 98'i çocuk kitabı olmak üzere, 143 yapıtı Bilgi Yayınevi'nden çıktı. Emekli olduktan sonra İzmir’e yerleşerek üretimini sürdürüyor.
 

Ayla Kutlu’dan “Hoşca Kal Umut” 

Bilgi yayınları tarafından dördüncü baskısı yapılan Ayla Kutlu’nun yazdığı “Hoşca Kal Umut” da kitapçılarda. Yayımlandığı yıl “Türk dilinin özgün ve güzel biçimde kullanılması ve insanımızın sorunlarının başarıyla irdelenmesi nedeniyle” kitap, Rüştü Koray Ödülü’ne değer görüldü ve TRT tarafından filmi yapıldı.

Hoşça Kal Umut, 12 Mart askeri darbesiyle daha özgür bir Türkiye'yi kurabileceklerini sanan, yaşamlarını fırtına gibi geçiren gençlerden biri olan Oruç’un yaşamla yüzyüze gelişinin öyküsü; öte yandan 12 Eylül'e doğru hızla giden ülkedeki insan avının doğurduğu trajedidir. Onca karmaşa arasında Oruç’un yaşamına giren bir aşk öyküsü yaşamını sonsuza kadar tersyüz eder.

Ayla Kutlu, 14 Ağustos 1938'de Antakya'da doğdu. Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdikten (1960) sonra çeşitli kamu kuruluşlarında 20 yıl çalıştı. 1975'te profesyonelleşen edebiyat çalışmalarını, emekli olduğu 1980'den beri yoğunlaştırarak sürdürüyor. Edebiyatın çeşitli dallarına ilgi duyuyor: Roman, hikâye, çocuk romanı, film hikâyesi, senaryo, tanıtma yazıları, belgesel, sohbetler, radyo oyunları. Yazarın 5 yapıtı da film olmuştur.