Beyaz önlüklü sahte doktorlar

Tarlabaşı'ndaki revirlerde gönüllü çalışan Dr. Savaş Çömlek ile ve hemşireler Nazlıhan Özdamar, Şehri Yağcıkara ve Esra Fidan polis tarafından gözaltına alındı. Beyoğlu Polis Tarlabaşı Polis Merkezi'ne götürülen doktorlar akşam saatlerinde serbest bırakıldı. İstiklal caddesindeki revirde de sağlık hizmeti sunan hekimlere yönelik baskıların olduğu da vurgulandı.

Polisin Taksim ve çevresinde gönüllü görev yapan hekim ve sağlık personeline yönelik baskısı devam etti. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Özdemir Aktan, Gezi Parkı’na yapılan müdahaleler sırasında revirlere sert müdahalenin yapıldığını, meslektaşlarının ve sağlık personelinin çalışmakta zorlandığını belirterek “Savaşta bile revirlere dokunulmaz. Bu müdahaleyi ve gözaltıları anlamak mümkün değil” dedi. Gözaltına alınan Dr. Savaş Çömlek ile hemşireler Nazlıhan Özdamar, Şehri Yağcıkara ve Esra Fidan akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Aynı zamanda Yeşil Gazete muhabiri de olan ve gazeteye açıklama yapan Savaş Çömlek, Nevizade’de polis tarafından gözaltına alındıklarını, gaz maskesi bulundurduğu için gözaltına alındığını söyledi. Gaz maskelerine el konulduğunu ifade eden, yarım saat Beyoğlu Karakolu’nda kaldıklarını kaydeden Çömlek, “5 kişi idik, 4 kadın bir de ben. Kadınlara cinsiyetçi küfürler ettiler, bana da aşağılayıcı ifadeler kullandılar. İletişim kurmaya çalıştığımız, konuşmaya başladığımızda ise ilk baştaki tutumlarında yumuşama oldu, daha anlayışlı davranmaya başladılar. Karakoldan çıkmadan hemen önce, ‘İktidara geldiğimizde çalışma koşullarınızda iyileştirme yapacağız’ dediğimde ise çok şaşırdılar. Şu anda İstiklal’deyiz. Bize buradan gidin ve geri dönmeyin dediler ama buna niyetimiz yok. Direnişe devam ediyoruz. Şimdi gaz maskesi bulmamız lazım” diye konuştu.

Beyaz önlüklü sahte doktorlar

Pangaltı’ndaki Ramada Otel’de ise saat 13.00 sıralarında bir grup hekimin elleri kelepçeli gözaltına alındığı iddia edildi. Üzerinde beyaz önlük bulunan bu kişilerin gözaltına alınırken ellerinin kelepçelendiği belirtildi. Aynı saatlerde açıklama yapan TTB ve İstanbul Tabip Odası yetkilileri, bu kişilerin doktor olduğunu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile de görüştüklerini, gözaltındakilerin serbest bırakılması gerektiğini belirtti. İstanbul Valisi Mutlu da gözaltı işlemini doğrulayarak “Bazı sağlıkçılar insanlara tıbbi yardım adıyla hizmet veriyorlar. Fakat bunlar çok dikkat çekici bir takım faaliyetler. Elbette tıp mesleğinin onurunu, insanları kucaklaması noktasında saygı duyuyoruz. Göstericilere adeta gösteri alanlarına girerek tespit edilmiş olan görüntüler varsa elbet işlem yapacağız. Doktor ve sağlık personeli olarak tarif edebileceğimiz bir kaç kişi mevcuttur” dedi. Ancak saatler 20.00’yi gösterdiğinde TTB ve İstanbul Tabip Odası yetkilileri yaptıkları araştırmalarda bu kişilerin doktorluk ya da sağlık personeliyle bir ilgisinin bulunmadığı açıklamasını yaptı.

Odadan akşam saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: “Bugün (pazar) Osmanbey’de gözaltına alınan beyaz önlüklü kişilerin hekim olmadıkları ve yukarıda açıklamaya çalıştığımız nitelik taşıdıklarını saptamış bulunuyoruz. Bu kadar kaotik bir ortamda sağlık hizmetinin sunulduğu yerlerde hekimlerin ve sağlık çalışanlarının arasına çok farklı kişilerin girebildiği, sağlık ortamından yararlanmaya çalıştığı, yer yer ‘bilgi toplamak’ , yer yer ‘malzemeleri almak’ gibi zararlı faaliyetlerde bulunabildiği gözlenmiştir. Hekimleri gözaltına alan ve baskı uygulayan polislere ve hekimliğin itibarını zedelemeye çalışan ‘gizli ve karanlık kişiliklere’ dikkat edelim. Sağlık ortamının güvenilirliğini zedeleyen bu kişilerden ve tutumlardan duyulan rahatsızlığı Odamız olarak giderebilmek amacıyla büyük çaba sarf ettik, çabamızı sürdürüyoruz. Hekim ya da tıp öğrencisi olmadığı halde Gezi Parkı eylemlerinde yaralananlara sağlık hizmeti sunulan yerlerde bulunan kişilerin buralardan uzaklaştırılmasının sağlanmasını, hekim kimliği olmayanların söz ve eylemlerine itibar edilmemesini rica ediyoruz.”

Vali Mutlu: Sağlıkla ilgileri yok

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu saat 19.30 sıralarında twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada ise Ramada Otel’de gözaltına alınanların doktor olmadığını belirtti. Vali Mutlu, “Bugün gösterilerde, 3 doktorun yaralılara yardım ettiği için gözaltına alındığı haberleri medyada geniş yer aldı. Sağlık meslek kuruluşları da bu gözaltılar için temaslarda bulundu. Şimdi acıklıyorum! Doktor önlüğü giymiş olup, sağlık yardımı yaptıgı söylenen şahısların doktorlukla, sağlıkla hiçbir ilgileri yoktur! Hatta bir tanesinin 7 ayrı hırsızlık suçu bulunmaktadır!” dedi

 

 

 

POLİS TAKSİM'İ BASTI- VİDEO

POLİSİN TOMALI SALDIRISI- VİDEO

GEZİ PARKI DÜN GECE!-FOTOĞRAFLAR

 

İlgili haberler için tıklayınız;

POLİS GEZİ PARKI'NA GİRDİ

ERDOĞAN: GEZİ PARKI BOŞALDI BOŞALDI YOKSA...

KILIÇDAROĞLU'NDAN SERT TEPKİ

BURSA VE ESKİŞEHİR'DEN DESTEK

OTELE KAÇIŞAN YURTTAŞLARA BİBER GAZI

GEZİ PARKI'NA MÜDAHALE DIŞ BASINDA