Beşiktaş Belediyesi'nden 'Kuruma' sergisine destek
Beşiktaş Belediyesi, sanatçıların kuraklık gibi önemli bir soruna dikkat çeken eserlerinden oluşan "Kuruma" adlı sergiye destek verdi.
cumhuriyet.com.trBeşiktaş Belediyesi ve Göçebe Bağımsız Sanatçı İnisiyatifi işbirliğiyle gerçekleştirilecek “Kuruma”adlı uluslararası enstalasyon sergisi, 15 Ekim Pazartesi günü saat 19.00’da
yapılacak bir açılış ile Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşacak.
2009 yılında, sanatın ve sanatçının göçebe olduğuna inanan bir grup sanatçının oluşturduğu Göçebe Bağımsız Sanatçı İnisiyatifi bugüne kadar dünyanın farklı yerlerinde sergiler açtı. Daha önce bütünleşme, vazgeçme, dönüşme, acıkma ve paylaşma gibi farklı temalara değinen eserleriyle göçebelik ve değişkenlerinin toplumdaki etkisine dikkat çekmeyi amaçlayan grup İstanbul'da kuraklık temasına odaklanacak.
Günümüzün en büyük çevresel sorunlarından biri olan kuraklığın toplum üzerinde yarattığı kalıcı etkilere dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilecek sergi 13 Kasım 2012 Salı gününe kadar Ortaköy Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacak. Türkiye ve dünyadan 28 sanatçının 28 farklı eserinin yer alacağı sergi, Pazar hariç her gün 11:00 – 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
Göçebe Bağımsız Sanatçı İnisiyatifi hakkında
Göçebe Bağımsız Sanatçı İnisiyatifi’nin ilk adımları 208 yılında atıldı, 2009 yılında yola çıktı. Başlangıçta yola çıkanlara ek olarak yeni sanatçılarla bağını kurmakta ve büyümektedir. Sanatın ve sanatçının göçebe olduğuna inanan grup; birikimini her durakta yollarının kesiştiği kişilerle paylaşmaktadır. “Göçebe Bağımsız Sanatçı İnisiyatifi” süreç içinde farklı mekânlarda, yeni sanatçıların ve üretimlerinin sunumlarıyla gelişen uluslararası bir inisiyatif, “göçebe” pek çok sanatçının değişik aşamalarda katkıda bulunduğu bir projedir. Göç süreci, göçebelik ve değişkenlerinin toplumdaki etkisi üzerine irdeleme yapma arzusundan kaynaklanan proje için birlikte olan sanatçılar; göç sürecinin küresel boyutuna değinen yeni işler üretmektedir. Oluşumun ilgi alanı, toplumun içinde bulunduğu dönüşümü gözlemlemek, anlamak ve sanatçılar aracılığıyla müdahalede bulunmaktır.