BBP, idam cezasının geri gelmesini istedi
Başbakan Erdoğan'a liderlerle buluşmasının üçüncü turu kapsamında ziyaret ettiği Büyük Birlik Partisi'nden 13 sayfalık terörle mücadele raporu iletildi. Raporun içeriğinde, idam cezasının geri getirilmesi, mobil birliklerin oluşturulması gibi öneriler dikkat çekti.
cumhuriyet.com.trBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, liderler turunun ikinci gününde saat 16.00'da Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu ve Genel Başkan Yardımcıları ile bir araya geldi.
1 saat 40 dakika süren görüşmenin ardından Erdoğan bir kez daha açıklama yapmadan ayrılırken, BBP adına da açıklamayı Genel Başkan Yalçın Topçu değil, Genel Sekreter Mustafa Destici yaptı.
Destici, Erdoğan'a terörle mücadele konusunda 13 sayfalık bir rapor sunduklarını belirterek, Güvenlik, Özgürlük ve Refah ana başlıkları altında önerilerini ilettiklerini söyledi.
Destici'nin verdiği bilgilere göre BBP, Erdoğan'a Güvenlik başlığı altında özellikle sınır güvenliği, istihbarat, teröristlerin etkisizleştirilmesi, mobil birlikler oluşturulması, terörün finansal kaynaklarının ve uluslararası bağlantılarının kesilmesi gibi göneriler sundu.
BBP'nin önerileri içerisinde hukuki süreçler bölümünde ise terör davalarına bakacak mahkemelerin kurulması ve terörle bağlantılı partilerin kurulmasının önüne geçilmesi maddeleri yer aldı. Genel Sekreter Destici önlemler arasında yer alan idam cezasının geri getirilmesi konusunu da Başbakan Erdoğan'a sunduklarını belirterek, "Evet bu konuyu da Başbakan'a ilettik. Sadece terör suçlularının değil, tecavüz suçluları ve casusluk suçu işleyenler için de idam cezasının geri getirilmesini istedik. Bunun yanı sıra terör mahkumlarının kesinlikle affedilmemesi, Cumhurbaşkanı'nın sağlık nedeniyle terör suçlularını affetme yetkisinin de alınması gerektiğini vurguladık" dedi.
Referandumda eksik evet
Destici Erdoğan ile görüşmede referandum konusunda da görüştüklerini, bu konuda BBP'nin tavrının başından beri evet olduğunu yinelediklerini dile getirdi. "24 saat demokrasi için eksik ama evet" sloganı ile hareket edeceklerini söyleyen Destici, "Biz bu referandumda, bu anayasa değişikliğinde neye karşı çıkacağız. Bu paketi mi istemedin diye sorarlar adama. Neden önerilerini vermedin diye halk hesap sorar. Niye uzlaşmadın demezler mi?" sözleriyle de "Hayır"cılar cephesine göndermelerde bulundu.
3 gündem dışı konu görüşüldü
Genel Sekreter Destici, Başbakan Erdoğan'a terör ve referandumun yanı sıra 3 ayrı gündem dışı konuyu da ilettiklerini dile getirerek, şunları söyledi:
"Rahmetli Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehadet süreci ile ilgili eksiklikleri ilettik. Özellikle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı kaza kırım raporundaki eksiklikler üzerine duyduğumuz endişeleri ve raporun ehil kişilerden oluşturulmadığı bilgisini kendisi ile paylaştık. Bunun yanı sıra Yazıcıoğlu'nun son olarak sunduğu Özel Güvenlik Görevlileri ile ilgili yasa teklifinin de genel kurula bir an önce iletilmesini ve yasalaşmasını istedik. Başbakan bu konuyla ilgileneceğini söyledi. Ayrıca emeklilerimizin ve fındık üreticilerinin bizlere ulaşan sorunlarını da kendisiyle paylaştık."