Bayraktar'ın tepkisi Erdoğan'ın isteğine!

"Bu milleti ve vatanı rahatlatmak için sayın Başbakan'ın istifa etmesi gerektiğine inandığımı ifade ediyor, yüce milletime saygılar sunuyorum" sözleriyle istifa eden Erdoğan Bayraktar'ın NTV'de yaptığı açıklamalar, Erdoğan'ın adı yolsuzluk skandalı ile anılan dört bakandan 'kendisini rahatlatacak' bir deklarasyon istediğini ortaya çıkardı.

cumhuriyet.com.tr

Türkiye, Erdoğan Bayraktar'ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile milletvekilliğinden istifa ederken söylediklerini konuşuyor.

Rüşvet ve yolsuzluk skandalı ile anılan dört bakandan biri olan Bayraktar, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in istifalarının ardından NTV yayınına katılarak istifasını açıkladı. Bayraktar açıklamasında, "Sayın Başbakan'ın istediği Bakanla çalışmak veya istediği bakanı görevden almak en tabi hakkıdır ve yetkisidir.  Fakat 'rüşvet  ve yolsuzluk ifadelerinin bulunduğu bir operasyon sebebiyle istifa ediniz ve beni rahatlatacak deklarasyonu yayınlayınız' şeklinde tarafıma baskı yapılmasını kabul etmiyorum" sözleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın söz konusu dört bakandan 'kendisini rahatlatacak' bir açıklama istediğini ortaya çıkardı.

ERDOĞAN, BAYRAKTAR HAKKINDA KONUŞMADI

Bayraktar'ın gündeme bomba gibi düşen açıklamasının ardından gözler Başbakan Erdoğan'a çevrildi. Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında açıklamalarda bulunan Erdoğan önce Karadeniz ve Pakistan gezisinden notlar paylaştı daha sonra yolsuzluk skandalı hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın kendisi hakkında şok ifadeler kullandıktan sonra istifa eden Bayraktar hakkında hiç konuşmaması dikkatlerden kaçmadı.

BAKAN BAYRAKTAR'IN AÇIKLAMALARI SOSYAL MEDYAYI SALLADI!