Bayraktar istifa etmemiş, görevden alınmış!

"Soruşturma dosyasında var olan ve onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan'ın talimatıyla yapıldı" sözleriyle istifa ettiğini açıklayan Erdoğan Bayraktar, Resmi Gazete'ye göre istifa etmemiş, görevden alınmış.

cumhuriyet.com.tr

Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında beklenen oldu. Erdoğan dün gece kabinede 10 değişiklik yaparken, Türkiye'nin gündeminde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile milletvekilliğinden istifa eden ve istifa ederken, "Soruşturma dosyasında var olan ve onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan'ın talimatıyla yapıldı" ifadelerini kullanan Erdoğan Bayraktar var.

BOMBA CANLI YAYINDA PATLADI! İŞTE ERDOĞAN BAYRAKTAR'IN ŞOK SÖZLERLE AÇIKLADIĞI İSTİFASI...

Bayraktar istifa ettiğini açıklamıştı ancak Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Bayraktar'ın görevden alındığı yazıyor. Köşk'e sunulan ifadelerde, "İlgi yazılar ile atanarak Bakanlar Kurulunda görev alan; Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR’ın Bakanlık görevinden alınmasını, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 109 uncu maddesi uyarınca yüksek tasviplerine saygıyla arz ederim" sözleri yer alıyor.

Köşk'ten de Başbakanlık'a gönderilen yanıtta, "Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR Başbakanın teklifi üzerine bakanlık görevinden alınmıştır'' ifadelerine yer veriliyor.

EGEMEN BAĞIŞ VE SUAT KILIÇ İSTİFA ETTİ

Başbakan Erdoğan tarafından, Cumhurbaşkanlığı'na gönderilen yazıda Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın istifa ettiği belirtilen yazı şöyle, "Bakanlar Kurulunda görev alan; Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ekonomi Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım görevlerinden istifa etmişler ve istifaları kabul edilmiştir."