Bayraktar istifa edince kim ne demişti?

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın istifasının ardından cemaat ve AKP kalemşörleri neler demişlerdi?

cumhuriyet.com.tr

"Soruşturma dosyasında var olan ve yasalara uygun olarak onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakanın talimatı ile yapılmıştır. Bu milleti rahatlatmak için Sayın Başbakanın istifa etmesi gerektiğine inandığımı ifade ediyor, yüce milletimize saygı ile sunuyorum" diyerek istifa eden Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Başbakan Erdoğan dün görüşmüşlerdi.

'25 yıllık arkadaşım'

Bu görüşmenin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'ya hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada "Benimle 25 yıllık geçmişinde nereden nereye nasıl yürüdüğümüz belli. Orada kullanmış olduğu yanlış ifadeyi düzeltmek onun görevidir" dedi. Erdoğan'ın açıklamasından 5 dakika sonra Erdoğan Bayraktar'dan açıklama geldi.

'40 yıllık liderim'

Bayraktar; "Sayın Başbakanımız 40 yıldır benim davamın lideridir. 25 Aralık 2013 tarihinde yaptığım açıklamada, bu hususun altı çizilmiş ve Sayın Başbakanımızın da icranın başı olduğu zikredilmiştir. Bunun aksi bir durumun söz konusu olmadığını ifade etmek için maksadımı aşan bir şekilde 'istifa' kelimesi tarafımdan kullanılmıştır. Bu ifademden dolayı liderimden ve dava arkadaşlarımdan özür diliyorum." dedi. 

Balık hafıza

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın istifasının ardından AKP ve Cemaat kalemşörleri bakın neler yazmışlardı ;