Başkent Üniversitesi Anadolu OSB Meslek Yüksekokulu açıldı...

Prof. Dr. Ali Haberal: ‘Nitelikli eleman yetiştireceğiz’ Başkent Üniversitesi ile Anadolu Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) iş birliğiyle hayata geçirilen ve eylül ayında eğitime başlanan meslek yüksekokulunun açılışı törenle yapıldı. Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, “65 öğrenciyle eğitime başladık, öğrenci sayımız artacak. Anadolu OSB’nin etrafındaki sanayi kuruluşlarıyla bu bölgede aranan nitelikte elemanlarımızı yetiştireceğiz” dedi.

cumhuriyet.com.tr

Törene, TBMM Başkanvekili Levent Gök, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yönetim Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Haberal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ve birçok davetli katıldı. TBMM Başkanvekili Gök, burada yaptığı konuşmada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilim ve irfan sahibi gençlerin yetiştirilmesine verdiği önemi anımsattı. Gök, Türkiye’de yaşanan işsizlik sorununa değinerek “Başkent Üniversitesi Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Meslek Yüksekokulu’nun, ülkenin aranan eleman ihtiyacına katkı sunacağına yürekten inanıyorum” dedi. Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal da üniversite bünyesinde 12 fakülte, 8 enstitü ve 8 meslek yüksekokulunda eğitim yapıldığına dikkat çekerek, Türkiye’nin sağlık ve eğitim açısından geleceğinin teslim edileceği gençlerin yetişmesi için gayret gösterdiklerini ifade etti. Meslek yüksekokulu projesinin bir inancın ve hayalin gerçekleşmesi olduğunu belirten Haberal, şunları kaydetti:

“Bugün itibarıyla 65 öğrenciyle eğitime başlamış bulunmaktayız. Yakın bir süreç içinde buradaki öğrenci sayısı ve programlarımız çok fazla sayıda olacaktır. Bunun örneğini Kahramankazan’da açtığımız meslek yüksekokulunda gördük. Burada 400’e yakın öğrencimizle eğitimi sürdürmekteyiz. Anadolu OSB’nin etrafındaki sanayi kuruluşlarıyla bu bölgede aranan nitelikte elemanlarımızı yetiştireceğiz.”

‘ARA DEĞİL ‘ARANAN’ ELEMAN’

Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay ise meslek yüksekokulunun temelinin geçen yıl atıldığını, bu yıl da eğitime başlandığını belirtti. Okulda mesleğinde aranan elemanların yetişeceğini dile getiren Tuncay, şöyle devam etti:

“Ara eleman lafına kesinlikle itiraz ediyoruz. Bu okulda aranan eleman, aranıp da bulunmayacak elemanı yetiştirmemiz lazım. Ders planlarını buna göre yapmayı planladık. Hatta yapabilirsek duvarsız üniversiteyi ve duvarsız üretimi düşünelim. Yani işletmeler ile üniversitelerin duvarını hayali olarak kaldıralım. Burayı bir anda işletmelerin, buradakilerin ise işletmeleri kullandığını düşünelim. Bunun işletmelere ve üniversiteye kazandıracağı çok büyük tecrübe var.” ANKARA