Başbakan Erdoğan'dan ikinci itiraf

Oğlu Bilal Erdoğan ile ortaya çıkan telefon görüşmelerine 'montaj' diyen Başbakan Erdoğan'dan Balıkesir mitinginde ikinci itiraf geldi. Erdoğan "Türkiye'nin en mahrem, en gizli görüşmelerini dinlemişler. Düşünün beni dinliyorlar. Bir Başbakan'ı dinleyemezsin" dedi.

cumhuriyet.com.tr

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan'la kendisine ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına "montaj" derken, kriptolu telefonların dinlendiğini Salı günü grup toplantısında itiraf etmişti. Erdoğan bugün de Balıkesir mitinginde yaptığı konuşmada "Beni de dinlemişler, bir başbakanı nasıl dinlersiniz? Güvenli hatlarımızı nasıl dinlersiniz?" dedi. Erdoğan şunları kaydetti

"Oğlum da izinsiz dinlenmiş. İşti iftira at izi kasın. Bunu yapmaya hakkın var mı? Nasıl yaparsınız bunu. Sipariş üzerine de bunlar aynı şeyleri yaptılar. Türkiye’nin en mahrem konuşmalarını dinlemişler. Beni de dinlemişler. Bizim güvenli hatlarımız var, uluslararası görüşmelerimiz var bunları dinlemişler. Eyyyy Pelsinvanya sana sesleniyorum. Eğer yüreğin varsa çık vatanına gel vatanına. Siyaset yapacaksan çık er meydanına. Ben öyle bilmiyordum, aldanmışım. Bana kitaplar gönderiyordu, bana methiyeler düzüyordu. Tespihler gönderiyordu. Şimdi her şeyi anladık"

<video:46015>
Erdoğan, 'montaj' dediği ses kayıtlarında... paylaşan: cumhuriyet

 

Bahçeli'den sonra Gülen'e: Onda evlat yok

"Bizim inancımızda ikiyüzlülük yok, biz omurgalıyız, biz menfaat şebekelerine prim vermedik, vermeyeceğiz, müfterilere prim vermedik, vermeyeceğiz. Bu yolda emin adımlarla yürüyeceğiz, çünkü bizim bir millet, bir Türkiye, bir bayrak sevdamız var, bizim bir vatan sevdamız var, bizim bir 'tek devlet' sevdamız var, bununla bu yolda yürüyeceğiz. 28 Şubat'ta darbecilere hoşgörü ödülleri dağıtıyordu bunlar, bu paralel yapı. Bugün de darbecilere telekulak desteği veriyor. 28 Şubat'ta CHP ile beşli çeteyle ortak hareket ediyordu. Bugün ananas, rafineri, tespih üzerinden yine aynı sermaye, medya ile iş tutuyorlar. Bu millet ihaneti unutmaz, bu millet sırtına saplanan hançeri unutmaz, bu millet bunların hesabını sorar. Bugün kendi ülkesine tuzaklar kuran zat, o günlerde ülkesini sırtından hançerliyordu. Ne diyordu biliyor musunuz. 'Beceremediniz artık bırakın diyordu.' Başörtüsü için 'takmayabilirsiniz' diyordu. Ya sen ne karışıyorsun. Çünkü onda evlat yok. Bizim derdimiz var. 28 Şubat'ta darbecilere hoşgörü ödülleri dağıtıyordu o zaman bu paralel yapı."

<video:46007>
Erdoğan, solcuları ve ateistleri terörist ilan... paylaşan: cumhuriyet