Balıkesir'de yoğun sis ve buzlanma

Karayollarında görüş mesafesi yer yer 50 metrenin altına düşüyor.Soğuk hava nedeniyle sabah saatlerinden bu yana "buz sisi" hadisesi görülüyor

AA

Balıkesir'de etkili olan yoğun sis ve buzlanma, ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Meteoroloji ve bölge trafik yetkililerinden alınan bilgiye göre, cumartesi gecesi başlayan, pazar günü etkisini sürdüren sis, bugün de devam etti.

Yoğun sis nedeniyle ili, İstanbul, İzmir, Bursa ve Edremit Körfezi'ne bağlayan karayollarında görüş mesafesi yer yer 50 metrenin altına kadar düşüyor. Soğuk hava nedeniyle sabah saatlerinden bu yana "donan sis" hadisesi görülüyor. "Buz sisi" de denilen hadise nedeniyle sis içindeki su zerrecikleri, ağaç yaprakları ve araçların üzerinde donuyor.

Meteoroloji yetkilileri, yüksek basınç sistemi ve soğuk havanın etkisinde bulunan Balıkesir'de, yüksek basınca bağlı olarak bulutsuz geçen gece saatlerinde gece sıcaklığının sıfırın altında 5 derece ölçüldüğünü söyledi. Yer yüzeyinde ölçülen bu sıcaklığın, yere yakın üst atmosferde sıfırın altında 2 derece olduğundan sis hadisesi oluştuğunu ifade eden yetkililer, hava sıcaklığının halen eksi 4 civarında olması nedeniyle kuvvetli buzlanma ve don olayının mevcut olduğunu kaydetti.

Yetkililer, Balıkesir ve çevresinde gündüz sıcaklık değerlerinin 3-4, gece ise sıfırın altında 3-4 derece arasında tahmin edildiğini belirtti.