Balığın haftada en az iki gün tüketilmesi hangi hastalıklardan koruyor: İşte detaylar
Sonbahar ayının gelmesiyle birlikte tezgâhlardaki yerini almaya başlayan ve son derece sağlıklı olan balığın haftada en az iki gün tüketilmesi hangi hastalıklardan koruyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Hale Taşgın merak edilenleri anlattı.
ESRA ALUSOMEGA3 UNUTKANLIĞA KARŞI BEYNİ KORUYOR
Beyin sinyallerinin iletimi açısından oldukça önemli olan DHA kaynağı ile beyin hücreleri arasındaki iletişimi Omega3 yağ asitleri kuvvetlendiriyor. Bu sebeple Omega 3 açısından oldukça zengin olan balığın tüketimi, beyni ileri yaşlarda bunama, unutkanlık gibi nörolojik hastalıklardan koruyor. Ayrıca çocukluk döneminde gözlemlenen dikkat eksikliği ve yoğunlaşma bozukluğu gibi olumsuz durumlarda da önleyici rol oynuyor.
BAĞIRSAK KANSERİNDEN KORUYOR
İkinci beynimiz olan bağırsaklarımızı korumamız sağlığımız açısından oldukça önemlidir. Omega3 yağ asitlerinin özellikle kalın bağırsak kanserine karşı koruyucu etkiye sahip olduğu tespit edilmiştir. Omega3 yağ asitleri, kalın bağırsak kanserinin yanı sıra bağırsakları, diğer rahatsızlıklara karşı da koruyucu etkiye sahiptir. Yapılan araştırmalar, retina sağlığı ve görsel gelişim açısından Omega3 yağ asitlerinin oldukça faydalı olduğunu, yeterli düzeyde balık tüketen kişilerde, balık tüketmeyen kişilere oranla göz hastalıklarına yakalanma riskinin çok daha az olduğunu ortaya koymaktadır.
EKLEMLERİN YAŞLANMASINI GECİKTİRİYOR
Balık içerdiği Omega3 yağ asitleri sayesinde vücudun bağışıklık sistemini destekliyor bu sayede vücutta inflamasyon oluşumunu büyük oranda önleyerek özellikle ileri yaşlarda oluşabilecek eklem rahatsızlıklarının oluşmasını büyük oranda engelliyor.
CİLDİN GENÇ GÖRÜNMESİNİ SAĞLIYOR
Omega3 yağ asitleri cildin nemli kalması sağladığından, yaşın ilerlemesi ile birlikte oluşabilecek cilt gerilmelerinin ve kırışıklıklarının önüne geçer.
VÜCUDUN DİRENCİNİ ARTTIRIYOR
Kolesterol, diyabet ve akciğer rahatsızlıklarına karşı da oldukça faydalı olan balık tüketimi, vücudun direncini de arttırdığından özellikle sonbahar aylarında, mevsim geçişlerinden kaynaklı rahatsızlıkların önüne geçebilmek için de oldukça önemlidir.