Bakanlık öğrenci yurdu kiralayacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye’nin çeşitli illerinde 15 yıla kadar öğrenci yurdu olarak kullanılmak üzere toplam 100 bin 250 kişiye barındıracak binalar kiralayacağını duyurdu.

cumhuriyet.com.tr

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gazetelere verdiği ilan ile Türkiye’nin çeşitli illerinde 15 yıla kadar öğrenci yurdu olarak kullanılmak üzere ön protokol ile toplam 100 bin 250 kişiye barındıracak binalar kiralayacağını duyurdu. İlanda slogan olarak “Güçlü yarınlar için, Türkiye’ye yatırım yapın” cümlesi yer aldı.Yurt ihtiyacı bulunan 80 il merkezi veya ilçelerinde bazalı sisteme göre en düşük 500, en yüksek 6 bin kişi kapasiteli istenilen niteliklere sahip binası olan yada yapmak isteyenlerin Bakanlığa bağlı Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun (YURTKUR) Ankara’daki genel müdürlüğüne müracaat etmeleri istendi.

Binaların kira tespitinin YURTKUR tarafından yapılacağı şartlar arasında bulunuyor. Ayrıca, bazalı sistemle kapasitesi 500’ün altındaki binaların kiralanması da YURTKUR tarafından değerlendirilecek. Teklif edilecek binalarda yurt odasının 3-4 kişi kapasiteli ve oda içerisinde tuvalet, duş ve lavabolu olarak düzenlenmesi istendi. Binaların donanımı YURTKUR tarafından yapılacak. Gelen tekliflerin ise en geç 15 gün içinde gerekli değerlendirmeleri yapılarak sonuçlarının duyurulacağını bildirildi.