Bakanın işi duaya kaldı...

İsimleri büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda geçen Bakanlar Çağlayan ve Bağış, Hz. Yunus'un duasını okurken görüntülendi.

cumhuriyet.com.tr

Büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda adları geçen bakanlardan Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış, Başbakanlık Merkez Binası'nda Hz. Yunus'un duasını okurken Fox Tv kameramanı ayrıntıyı kaçırmadı. O anlar işte böyle kameralara takıldı.

Buna göre, İranlı işadamı Rıza Sarraf'tan 105 milyon TL rüşvet aldığı belirtilen ve oğlu da ilgili soruşturma kapsamında gözaltında olan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Hz. Yunus'un ''Allâh'ım! Senden başka hiçbir ilâh (ibâdet edilecek mâbüd) yoktur. Seni bütün noksanlıklardan uzak tutar, tenzih ederim. Gerçekten ben, haksızlık edenlerden (zâlimlerden) oldum.'' duasını okuyordu.

Görüntülere göre ellerini açarak duayı okuyan Bakan Çağlayan, bu duayı Bakan Egemen Bağış'a da okuttu.

Hz. Yunus'un Bu Duası Ne Anlama Geliyor?

Hz. Yunus, peygamber olarak gönderildiği kavimde otuz üç yıl insanları imana davet eder ancak, yalnızca iki kişi ona iman eder. Bu duruma kızan Hz. Yunus, bulunduğu yerden ayrılmak için bir gemiye biner. Gemi batmaya yüz tutunca, hafiflemesi için yolculardan birisinin atılması gerektiği düşüncesi ile kura çekilerek, Hz. Yunus gemiden atılır.

Suya atılan Hz. Yunus'u büyük bir balık yutar fakat Hz. Yunus'un Allah'a ''Allâh'ım! Senden başka hiçbir ilâh (ibâdet edilecek mâbüd) yoktur. Seni bütün noksanlıklardan uzak tutar, tenzih ederim. Gerçekten ben, haksızlık edenlerden (zâlimlerden) oldum.'' şeklindeki yakarışı ile kurtulur.